Catalunya Diari

Un espai de pícnic amb taules i bancs en una zona boscosa és la missió del camp de treball de Linyola

En total són 15 els joves que han arribat al municipi, provinents d’arreu Catalunya i que col·laboraran en mantenir les rutes saludables

Imatge dels joves
Imatge dels joves | LleidaDiari.cat

Una quinzena joves d'entre catorze i disset anys i provinents d'arreu de Catalunya han arribat a Linyola per formar part d'un camp de treball. Aquest és el tercer any que el municipi acull als voluntaris, els quals durant uns dies es dedicaran a la millora i manteniment de les rutes saludables, el manteniment de l'entorn de Linyola i la recuperació de la seva via verda.

Segons va explicar la monitora Laia Garriga, els joves cada matí caminaran els vuit quilòmetres de via verda que envolten Linyola per revisar-ne les condicions i netejar els camins i els vorals. «Aquest estiu com a novetat crearem una zona de pícnic en una zona boscosa, on hi habilitarem bancs i taules», explica la monitora.

Àlex Mases, alcalde de Linyola destaca que enguany hi ha dos joves que ja van venir l'any passat i que han volgut repetir a Linyola perquè hi van estar molt a gust. «El poble de Linyola està molt agraït amb els joves i amb la feina que fan, per tant cada any quan arriben, tot el municipi els acull i els anima a participar en les diferents activitats del poble, oferint-los a canvi experiències que recordaran sempre»

«Diumenge passat per exemple, van tenir gran protagonisme en el Mulla't a les piscines municipals, ajudant a l'organització, vigilant i distraient als nens», diu Mases. Els camps de treball són activitats de voluntariat que consisteixen a realitzar projectes i serveis en una comunitat que acull el grup de joves. Cada participant es compromet, de manera individual o en grup, i de forma desinteressada, en participar en el treball proposat (ambiental, social, patrimonial, arqueològic, cultural...) a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d'activitats de lleure educatiu. El camp de treball està organitzat per la Fundació Alba de Tàrrega i coordinat per l'Ajuntament de Linyola.

Més imatges del joves del camp de treball
Més imatges del joves del camp de treball | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari