Catalunya Diari

Els espais de dansa i de rítmica de Balaguer uneixen esforços per crear una escola

El primer projecte conjunt serà la 7a edició Free Style Dance BLG 2021 el diumenge dia 25 d'abril

Els espais de dansa i de rítmica de Balaguer uneixen esforços, en un principi, amb la Dansa Urbana i el Hip-hop amb l'objectiu de ser un centre de dansa i arts del moviment de referència al territori. Així ho ha avançat aquest dimarts el director de la Xemeneia – Espai de Dansa de Balaguer, Albert Bonet.

Bonet ha parlat 'd'unió d'esforços de les escoles municipals de rítmica i dansa per crear aquesta sola escola de dansa i arts del moviment, amb la intenció de ser el màxim exponent d'aquestes disciplines al territori'. Per aquest motiu preveuen comptar amb l'actual equip docent (titulats oficials) de totes dues escoles, a més de professionals de prestigi per dur a terme diverses activitats. En aquest sentit ha explicat que es preveu tirar endavant el procés d'autorització de centres per part del Departament d'Educació de la Generalitat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de la presentació de l'escola de dansa de Balaguer
Els espais de dansa i de rítmica de Balaguer uneixen esforços per crear una escola de dansa i arts del moviment | LleidaDiari.cat

Segons el paer de Cultura, Arnau Torrente, des de l'Àrea de Cultura de la Paeria es vol dotar la ciutat d'escoles que girin entorn dels ensenyaments vinculats a les arts. Per aquest motiu s'ha mostrat convençut que l'escola de dansa i arts del moviment serà una realitat abans d'acabar l'actual legislatura, una escola que no només oferirà dansa, sinó que estarà oberta a altres disciplines associades aquest món com, per exemple, el circ. A més, ha explicat que també s'està treballant perquè hi pugui tornar a haver una escola d'arts plàstiques, amb la intenció que la ciutadania de Balaguer pugui trobar en les arts també una sortida professional.

La setena edició de l'exhibició de funky i hip-hop 'Free Style Dance BLG'

D'altra banda, el diumenge dia 25 d'abril tindrà lloc durant tot el dia al Teatre Municipal de Balaguer, la setena edició de l'exhibició de funky i hip-hop 'Free Style Dance BLG' amb actuacions de diferents grups, aules i centres de les comarques de Ponent.

Judith Martí, responsable de l'escola, ha explicat que des de l'Escola de Gimnàstica Rítmica els fa especial il·lusió poder tirar endavant aquesta iniciativa en un any en què tota l'activitat competitiva ha estat aturada del tot. Martí ha parlat d'un format especial per exhibició, que serà més reduït per complir amb les mesures que exigeix la pandèmia, però que permetrà a les esportistes mostrar el treball que han desenvolupat al llarg de tot el curs. El Free Style Dance BLG començarà a les 12 h en categories infantil i júnior i a les 17 h en categories júnior i sènior. El preu de l'entrada és de 4 € La trobada està organitzada per l'àrea d'Esports de la Paeria de Balaguer i compta amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer.


Comentaris

envia el comentari