Catalunya Diari

Espanya i Andorra es reuneixen per analitzar els avenços de l'aeroport d'Andora-la Seu d'Urgell

El ministre de Foment ha informat Saboya que es tractaria del primer cas a Espanya en el qual en un aeroport s'implanti una aproximació d'aquest tipus

Imatge de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell | LleidaDiari.cat

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació d'Andorra, Gilbert Saboya, s'han reunit aquest dimarts a Madrid amb l'objectiu d'analitzar la situació de la certificació de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell per a la realització d'operacions de vol instrumental amb GPS. Actualment, la pista de vol de l'aeroport d'Andorra-Seu d'Urgell es troba verificada per operacions visuals, el que impedeix que sigui operativa els dies de baixa visibilitat. Per tal de millorar l'operativitat en condicions de baixa visibilitat, la qual que facilitaria les operacions comercials, el gestor de l'aeroport (Aeroports de Catalunya) va presentar el passat mes de juliol un estudi aeronàutic amb l'objectiu que l'aeroport pogués certificar per la realització d'operacions de vol instrumental amb GPS. 

El ministre de Foment ha informat Saboya que es tractaria del primer cas a Espanya en el qual en un aeroport s'implanti una aproximació d'aquest tipus en una pista verificada com visual i en un entorn orogràfic summament complex, pel que resulta essencial una anàlisi exhaustiva de l'estudi presentat des del punt de vista de la seguretat. Així mateix, l'ha informat que tant AESA com Aeroports Espanyols i Navegació Aèria estan treballant de forma coordinada i amb intensitat per analitzar si es garanteix el compliment dels estàndards internacionals de seguretat en aquestes operacions. Tots dos ministres coincideixen que garantir la seguretat de les operacions aèries és la prioritat i han acordat seguir treballant amb la màxima coordinació en el projecte.


Comentaris

envia el comentari