Catalunya Diari

L'Espitau Val d'Aran ja ofereix l'avortament farmacològic voluntari

Ara tots els centres hospitalaris del Pirineu ja compten amb aquest servei

L'Espitau Val d'Aran ja compta amb el servei d'interrupció voluntària de l'embaràs (IVE) farmacològica. Amb la incorporació d'aquest servei a la cartera del centre hospitalari de l'Aran tots els hospitals del Pirineu ja ofereixen l'IVE farmacològica. Aran Salut ha rebut aquesta setmana l'autorització sanitària i des d'aquest dimecres ja està disponible.

Per la síndica d'Aran, Maria Vergés, es tracta d'«un pas molt important per a garantir els drets de les dones a l'Aran» i ha afegit que evitarà desplaçaments a altres centres. L'Hospital del Pallars va incorporar aquest servei al mes de març, l'Hospital de la Cerdanya al mes d'abril i la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell l'ha incorporat aquest mes de novembre.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla general de l'entrada de l'Espitau Val d'Aran el 25 de febrer del 2021
L'Espitau Val d'Aran ja ofereix l'avortament farmacològic voluntari | LleidaDiari.cat

La clínica Minova Aliança ho fa a Lleida 

La clínica Minova Aliança de Lleida ofereix des del passat mes d'octubre a les dones que així ho desitgin una Interrupció Voluntària d'l'Embaràs (IVE) quirúrgica. Segons van informar en el seu moment des del Departament d'Igualtat i Feminismes, d'aquesta manera es garanteix a la capital de Segrià el «dret a avortar» de les dones que cursin un embaràs entre la setmana 9 i 14 de gestació. En aquest sentit, destaquen que des de Salut fa mesos que treballen amb aquest centre de l'SISCAT per aconseguir l'«acreditació necessària i establir els protocols i els circuits interns per fer possible aquesta demanda».


Comentaris

envia el comentari