Catalunya Diari

Es reprèn l'Esport Blanc Escolar després de l'aturada per impagaments

El programa arriba aquest curs a una xifra total prevista de 2.688 alumnes

Classe d'esquí a l'estació de Port del Comte en el marc del programa Esport Blanc Escolar, el 19 de gener del 2018.
Classe d'esquí a l'estació de Port del Comte en el marc del programa Esport Blanc Escolar. | LleidaDiari.cat

Les activitats de l'Esport Blanc Escolar tornaran a iniciar-se el proper dilluns, dia 13 de gener, després de l'aturada d'aquests últims dies per impagaments. Aquesta decisió arriba després de la reunió celebrada entre els Consells Esportius del Pirineu i el director general del Consell Català de l'Esport, Toni Reig, i d'haver obtingut el compromís del cobrament del 20% restant de les subvencions del 2018 i el compromís de cobrar el que resta del 2019.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Amb aquest acord, el dilluns 13 de gener es reprendran les activitats de l'Esport Blanc Escolar i aquelles que no s'hagin pogut realitzar es reprogramaran. El president de l'Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida (Actell), Joan Ubach, ha dit que també han arrencat el compromís del CCE de revisar l'import assignat als Consells Esportius per la gestió del programa de l'Esport Blanc Escolar. També s'ha acordat crear una taula on es presenti un cronograma del procés de la subvenció del 2020.

El programa Espot Blanc Escolar arriba aquest curs a una xifra total prevista de 2.688 alumnes (285 més que l'any passat) de 60 centres educatius pirinencs. El programa beneficia novament totes les escoles públiques i concertades de les nou comarques del Pirineu: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d'Aran. Emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L'altra finalitat és educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d'ensenyament i dels tècnics d'esport. L'activitat, que va néixer el curs 2013-14, consta de 8 sessions, que es duen a terme durant el segon trimestre del curs escolar, està integrada en el programa d'educació física i es realitza en horari lectiu. Les 8 sessions es divideixen en 3 d'esquí nòrdic, 3 d'esquí alpí i 2 de surf de neu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari