Catalunya Diari

Els esports d'aventura i el turisme actiu de Lleida confien arribar a la xifra de 740.000 serveis contractats

La demanda més gran durant el 2017 va ser de ràfting amb gairebé 170.000 serveis

Els esports d'aventura i el turisme actiu de la demarcació de Lleida preveu arribar a la xifra de 740.000 serveis contractats aquest 2018. Aquesta xifra suposaria incrementar un 5% el nombre de contractacions d'activitats de terra, aire i aigua. Pel que fa als serveis més demandats segueix sent el ràfting l'esport rei amb 169.213 serveis l'any 2017, seguit del senderisme amb 132.990 i del descens de barrancs amb 107.361. Aquesta activitat va generar que durant el 2017 es contractessin 1.939 persones, de les quals 816 a jornada completa.

Primer pla d'una barca de ràfting baixant pel riu Noguera Pallaresa
Primer pla d'una barca de ràfting baixant pel riu Noguera Pallaresa | LleidaDiari.cat

Aquest any, les 228 empreses que operen a la demarcació de Lleida, esperen repetir les xifres. La comarca que lidera el rànquing de més empreses és el Pallars Sobirà amb 63, seguida de la Val d'Aran amb 27. L'impacte econòmic d'aquest sector l'any 2017 va ser de 98,5 milions d'euros. Mantenir la qualitat i la seguretat del servei, en un any excepcional d'aigua per la pràctica d'esports de riu, segueix sent el repte que s'ha marcat el sector.

  

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha explicat que durant aquest estiu es realitzarà obres a la presa de l'Hostalet (entre Sort i Rialp) per millorar la seguretat de les persones que passen per aquest punt del riu Noguera Pallaresa. Fins ara, els clients, han de baixar de la barca de ràfting per superar un salt d'aigua de la presa d'aigua per posteriorment tornar a pujar a la barca i seguir fins a Sort. Amb les obres que es realitzaran durant l'estiu, aquest pas se superarà i no farà falta baixar de la barca. Aquesta obra forma part d'un projecte europeu i suposarà una inversió de 278.117 euros. Aquestes obres suposaran eliminar un punt negre del riu i permetre la navegabilitat, sense baixar de la barca, en un tram de prop de 50 quilòmetres.

Imatge d'un piragüista baixant pel riu Noguera Pallaresa
Imatge d'un piragüista baixant pel riu Noguera Pallaresa | LleidaDiari.cat

 

Reñe, ha destacat les condicions del riu Noguera Pallaresa i ha afegit que amb aquestes obres es convertirà en el riu amb millors condicions per la navegabilitat del món i un referent en l'àmbit europeu. Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura, ha destacat el volum d'aigua i les condicions del riu d'aquesta temporada i ha dit que aquest estiu es podran practicar esports de riu amb cabals de primavera, fet que permetrà als clients gaudir al màxim de les activitats al riu Noguera Pallaresa.


Comentaris

envia el comentari