Catalunya Diari

Les estacions d'esquí lleidatanes baten rècords a una setmana de concloure la temporada

Espot i Port Ainé han rebut una bona xifra d'esquiadors durant tot l'hivern

La Setmana Santa deixa a les estacions del Grup FGC les millors dades de la seva història. En concret, 74.050 esquiadors han pogut gaudir de la neu, des del 24 de març i fins al 2 d'abril, en unes condicions excepcionals gràcies, en gran mesura, a les temperatures atípiques per l'època que han fet possible mantenir la neu en la seva màxima qualitat. L'estació que va rebre més visitants va ser La Molina, amb un total de 35.521 d'esquiadors, el que suposa un augment respecte la temporada anterior del 371%. El dia de màxima afluència va ser divendres 30 de març quan van acudir a les pistes de La Molina 5.44 esquiadors. Pel que fa a Vallter 2000, va ser la segona estació amb més afluència de visitants respecte a la Setmana Santa del 2017 amb un augment del 116%. En total, 4.946 esquiadors, més del doble registrat en la campanya anterior, tot i el tancament de l'estació durant dos dies per clima advers.

Imatge d'una pista d'esquí catalana
Imatge d'una pista d'esquí catalana | LleidaDiari.cat

La següent estació amb el creixement més important ha estat Espot que durant aquesta Setmana Santa ha rebut la visita de 7.972 persones, el que suposa, un 106% més que l'any passat. Respecte a l'altra estació del Pallars, Port Ainé acaba la setmana Santa creixent un 89% amb un total d'11.896 esquiadors. A més, l'afluència a ambdues estacions ha estat molt repartida al llarg de les vacances, el que ha permès als esquiadors gaudir de la pràctica de l'esport amb el màxim confort. Per últim, l'estació de Vall de Núria ha rebut aquest any 13.715 visitants el que suposa un creixement respecte la Setmana Santa del 2017 del 13,43%, tenint en compte que l'estació va ser la més visitada de totes les estacions del Grup FGC la temporada anterior, aquest any ha aconseguit millorar els resultats, encara més.

Última setmana amb totes les estacions obertes

Pel que fa a la meteorologia, ha estat una setmana variable amb condicions de ple hivern amb mínimes de fins a -6ºC i també dies primaverals amb un ambient agradable. Amb tot, les condicions de les estacions del Grup FGC durant aquesta Setmana Santa han estat excepcionals i han permès mantenir obertes la gran majoria de pistes i quilòmetres esquiables amb un gruix de neu acumulat de fins a 260 cm de neu. Per endavant queda l'última setmana de la temporada i arriba amb totes les estacions obertes i amb unes condicions immillorables per donar l'adéu a la temporada. L'estació de La Molina arriba al final de la temporada amb el 95% de les pistes obertes i 62 dels 68 quilòmetres esquiables. Els gruixos de neu varien entre els 80 i els 200 cm, assegurant així una màxima qualitat en la pràctica de l'esquí. A més, l'estació acollirà el diumneg 8 d'abril la 6a edició de la Triatló Blanca dels Pirineus, la TriSnow La Molina i oferirà una tarifa reduïda amb horari especial de 9 a 14 h.

 

Vall de Núria arriba a l'última setmana amb el 100% de les pistes obertes. El que suposa un total de vuit quiñòmetres esquiables. Com la resta d'estacions del Grup FGC, presenta uns gruixos de 100-190 cm de neu perfecte per a la pràctica de l'esquí amb fins a 210 cm de neu. Pel que fa a Vallter 2000, l'estació també es troba en un molt bon estat amb el 100% de les pistes obertes (13) i dels quilòmetres esquiables (19km). Amb gruixos considerables d'entre 153cm – 232 cm l'estació es postula com a una molt bona opció per tancar la temporada d'hivern.

Les estacions del Pallars disposen de grans gruixos de neu (90-260 cm de gruix de neu) i el 100% de pistes disponibles. A més, proposen dues festes de cloenda de temporada que no deixaran a ningú indiferent i on es podrà participar per primera vegada a Espot de la Ski Splash el dissabte i diumenge a Port Ainé on ja és una prova consolidada. En resum, les estacions del Grup FGC presenten unes condicions immillorables amb el 90% de les pistes obertes (126), el 70% dels remuntadors (31) i 137 quilòmetres esquiables d'un total de 152km.


Comentaris

envia el comentari