Catalunya Diari

Les estacions d'esquí lleidatanes donen la benvinguda a les primeres nevades

Ja s'ha vist nevar inclús per sota dels 2.000 al Pirineu de Lleida

Imatges de les pistes de Boí i Taüll
Imatges de les pistes de Boí i Taüll | @boitaullresort

Els amants de la neu ja poden anar preparant les botes. Sí, el Pirineu lleidatà no podia aguantar més i ja s'ha deixat seduir per les primeres i vergonyoses nevades d'octubre. Tot i que la quantitat de neu ha estat mínima, les xarxes socials s'han omplert de fotografies i de missatges que celebren la pròxima arribada de la temporada d'esquí. El darrer cap de setmana tant a les estacions lleidatanes de Baqueira, Boí Taüll i Espot, com a les andorres de Grandvalira o VallNord, van poder capturar les primeres imatges de les pistes nevades. Tot i que en general és una nevada anecdòtica, aquestes últimes hores ja s'ha vist nevar inclús per sota dels 2.000 al Pirineu de Lleida, on zones com ara el port la Bonaigua han quedat ben emblanquinats.

Imatges de la neu a Baqueira
Imatges de la neu a Baqueira | Baqueira

 

També a Andorra i a les cotes més altes de la resta del Pirineu. La previsió és que la neu baixi de cota i caigui a més punts de la serralada. Fins ara, només s'ha vist nevar a les cotes més altes del Pirineu, però especialment al nord de Lleida, on la cota ja ha baixat força aquesta nit i s'ha situat al voltant dels 2.000 metres. La tendència serà que, amb l'entrada d'aire molt més fred, les temperatures segueixin baixant i també la cota de neu. Està previst que els ruixats del cap de setmana reactivin molts punts del Pirineu i del nord-est i, per tant, la cota es mogui al voltant dels 1.900 metre al Pirineu de Girona i els 1.700 al de Lleida, fins i tot per sota de forma puntual.

Imatge de la neu a Espot
Imatge de la neu a Espot | @skipallars

 

En el cas d'haver-hi precipitacions, seran uns xàfecs de neu poc importants en general, si bé localment es poden acumular fins a deu centímetres. Així doncs, tots aquells que vulguin estrenar de nou els esquís, hauran d'esperar encara unes setmanes quan ja sí que s'esperen les primeres fortes nevades que prepararan les estacions d'esquí catalanes per a una nova temporada.


Comentaris

envia el comentari