Catalunya Diari

L'estany d'Ivars i Vila-sana comptarà amb un espai gastronòmic a Cal Sinén

S'ubicarà a la primera planta del centre d'interpretació i també s'hi podran celebrar jornades i actes culturals com concerts de petit format
Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

L'estany d'Ivars i Vila-sana comptarà amb un espai gastronòmic que s'ubicarà a la primera planta del centre d'interpretació que es troba a l'antiga masia recuperada de Cal Sinén. En les darreres setmanes s'ha acabat l'obra civil d'aquesta planta de manera que ja ha quedat en ús i la voluntat del Consell Comarcal del Pla d'Urgell és que en un futur pròxim s'hi puguin fer degustacions de productes de la zona a càrrec de restaurants.

 

Així mateix, també es pretén donar un ús social a aquesta planta de l'edifici de manera que s'hi puguin celebrar jornades o actes culturals com actuacions de petit format. El president de l'ens comarcal, Rafel Panadés, espera concretar els terminis del projecte al setembre una vegada se celebri la reunió del Consorci de l'estany després de renovar les institucions amb les eleccions del maig.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Un doble espai que l'integra la planta en si

L'arquitecte Jordi Capell ha explicat que la primera planta de Cal Sinén compta amb un doble espai que l'integra la planta en si i un altell que també té una visió cap a la zona on s'ubicarà aquest espai gastronòmic. La previsió és que de forma permanent hi hagi màquines de vending per tal que els visitants al centre d'interpretació puguin menjar o beure alguna cosa i de forma puntual es facin aquestes «cates o degustacions» amb productes de la zona i a càrrec de restauradors locals. De fet, aquesta pràctica ja s'ha portat fent en diverses ocasions quan se celebra el Dia de l'Estany a la primavera amb una molt bona acollida per part del públic.

 

A damunt de l'entresolat les escales continuen fins a una petita terrassa que ofereix una visió panoràmica de l'estany. Igualment, a la planta hi ha dos finestrals de grans dimensions també amb vista a l'estany. Capell ha afegit que la sala també està pensada per a tenir un ús social i s'hi puguin celebrar jornades o actes de caràcter cultural com concerts de petit format. Així mateix, hi ha una zona de rebost i un petit despatx. L'actuació per deixar en ús aquesta primera planta de Cal Sinén ha tingut un cost de 60.914,53 euros. D'ara endavant s'han planificat dues fases més, una per als acabats d'obra i equipaments pressuposada en 74.781,67 euros i una segona per a l'accessibilitat amb un ascensor i l'electrificació a la qual es preveu destinar 132.996,36 euros.

 

Caldrà concretar les formules per trobar el finançament

El president del consell comarcal Rafel Panadés ha puntualitzat que caldrà concretar les formules per trobar el finançament per aquestes dues fases juntament amb les altres institucions que formen part del Consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana. No serà fins al setembre que aquest ens tornarà a reunir una vegada s'han renovat els càrrecs després de les eleccions municipals del maig. És per això que Panadés confia planificar amb la Diputació de Lleida tots els projectes que es van avançant des del consell comarcal en relació a l'estany i aquest serà un dels primers punts que es posaran damunt la taula en una pròxima reunió que hi haurà a la corporació provincial en unes setmanes.

 

Panadés ha valorat el projecte per a la primera planta de Cal Sinén, ja que en certa manera recupera el seu ús antic perquè era una fonda i també actuava com a centre de rebuda de les persones que aleshores anaven principalment a caçar a l'estany. De fet Panadés té una relació directa amb Cal Sinén, ja que els propietaris eren avantpassats seus i la seva mare li explicava que hi anava quan ella tenia 6 anys.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

 

10 anys de la culminació del reompliment de l'estany d'Ivars

El març passat es van celebrar els 10 anys de la culminació del reompliment de l'estany d'Ivars i Vila-sana. L'aigua hi va tornar a entrar el 2005 i no va ser fins al 2009 que es va arribar a la cota màxima. En aquest marc es va estrenar a la mateixa masia de Cal Sinén la museïtzació de l'espai que pretén explicar de forma didàctica com s'ha portat a terme el projecte de recuperació i també com era l'estany abans.

 

També et poden interessar...



Comentaris

envia el comentari