Catalunya Diari

L'estratègia del Pallars perquè les cabres no provoquin accidents

És una iniciativa pionera que porten a terme els Agents Rurals i l'Ajuntament de Llavorsí

A la carretera C-13, entre Rialp i Llavorsí, al Pallars Sobirà, és molt habitual trobar-se cabres silvestres a la calçada llepant la sal que tiren les màquines durant l'hivern. Les cabres han agafat el costum durant tot l'any i petits ramats de sis o set exemplars es poden veure tot sovint.

Aquests animals s'han convertit en un perill per als conductors i han provocat alguns accidents de trànsit. Per intentar solucionar aquesta problemàtica, els Agents Rurals, en col·laboració amb l'Ajuntament de Llavorsí que s'ocupa de finançar la iniciativa pionera, han col·locat pedres de sal a llocs estratègics de la muntanya per evitar que les cabres baixin a la C-13.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla general d'unes cabres llepant la sal de la carretera C-13, entre Rialp i Llavorsí, al Pallars Sobirà
Col·loquen pedres de sal a llocs estratègics de la C-13 al Pallars per evitar que cabres silvestres provoquin accidents | LleidaDiari.cat

El tram de la carretera C-13 entre Llavorsí i Rialp és on es concentra la població més important d'aquests animals tot i que també se'n troba en altres trams de via com el que hi ha entre Llavorsí i Esterri d'Àneu. Aquesta pràctica es portarà a terme durant tot l'any i així es pretén acostumar a les cabres a anar a buscar la sal en un altre indret i a l'hivern vinent evitar que tornin a baixar a la carretera a la recerca d'aquest aliment.

Ja s'estan observant els resultats

Josep Vidal, alcalde de Llavorsí, ha explicat que els primers dies que s'ha posat en pràctica aquesta iniciativa sembla que ja s'estan observant els resultats i les cabres ja no baixen tant a la carretera. Si finalment s'acaba comprovant l'efectivitat de la pràctica, Vidal ha dit que no descarta estendre-la per la resta de la comarca. Vidal ha optat per aquesta solució i no per una batuda, ja que la feina que fan aquests animals de neteja dels boscos també és important, i més quan cada cop queden menys pastors, ha remarcat.


Comentaris

envia el comentari