Catalunya Diari

Una estrena de Salvador Brotons, plat fort del 9è Festival de Pasqua de Cervera

El certamen se suma a la celebració de la Capitalitat de la Cultura Catalana de Cervera

Presentació del 9è Festival de Pasqua de Cervera
Presentació del 9è Festival de Pasqua de Cervera | LleidaDiari.cat

El Festival de Pasqua de Cervera celebra la seva novena edició, de l'11 al 21 d'abril, i tindrà com a plats forts una estrena del director d'orquestra i compositor Salvador Brotons i la cantata de nova creació 'L'espill encantat', encarregada al compositor de Cervera Jordi Castellà. L'edició d'aquest 2019, la tercera que lidera el director d'orquestra Josep Maria Sauret, presenta una línia de continuïtat que consolida la seva aposta per combinar talent nacional i local, així com la inclusió, en la programació, de música de formats i estils diversos. El certamen té la voluntat de fer arribar la música clàssica catalana a tots els públics i treballar per donar sentit al caràcter universal d'aquesta música.

El padrí del festival serà enguany el director d'orquestra i compositor Salvador Brotons, qui agafa el relleu d'Antoni Ros Marbà en relació a aquesta figura d'ambaixador de la trobada musical i rebla el seu compromís amb el festival presentant l'estrena d'una obra que festeja la Capitalitat de la Cultura Catalana de Cervera. L'estrena del compositor barceloní, que tindrà lloc el pròxim 18 d'abril, a les nou del vespre, té format de poema simfònic i es titula '660 anys'.

Es tracta d'una composició per a cobla i percussió que estrenarà la cobla Mediterrània en el concert 'Catalunya universal' que tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Cervera i que comptarà amb la participació de la Coral Polifònica de Puig-Reig. El títol genèric d'aquest concert, 'Catalunya universal', resulta una autèntica declaració d'intencions, com ha afirmat Sauret, en relació a la línia argumental de reforçar la pròpia Capitalitat Cultural de Cervera.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El Festival de Pasqua de Cervera s'obre amb una altra peça rellevant

Amb tot, el Festival de Pasqua de Cervera s'obre amb una altra peça rellevant que «explicita el compromís del seu director per la música de nova creació»: la cantata 'L'espill encantat', encarregada al compositor de Cervera Jordi Castellà i que s'inspira en l'obra 'Quadern de música' de l'escriptor també cerverí Jaume Ferran. Amb aquesta peça s'obrirà la novena edició de la trobada el proper 12 d'abril. Un dia després arribarà la proposta íntima de la cantautora Lídia Pujol a l'església de Sant Domènec, seguida d'una presentació del festival al públic per part del seu director, Josep Maria Sauret.

La música de gran format també troba el seu espai en la programació: de nou, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida col·labora amb el Festival de Pasqua i ho fa amb un concert el dissabte 13 d'abril, al Paranimf de la Universitat, que convida una de les formacions de cambra del moment, els Barcelona Clarinet Players que tocaran el 'Clarinet quartet concertino, op. 145' de Salvador Brotons o 'El despertar d'un somni' de Josep Serra.

Altres cites del certamen

Altres cites del certamen són el concert del violoncel·lista barroc Guillermo Turina i la clavecinista Eva del Campo; la Coral Sant Jordi oferirà un recital de música vocal amb obres que abasten tota la tradició coral catalana, amb compositors del segle XIX al XXI, sota la direcció del seu titular, Oriol Castanyer; els músics Maria Ribera Gibal, guitarrista de Guissona i experta coneixedora de l'obra d'Emili Pujol, oferirà un recital en solitari i el duet que formen Cecilia Reguero (flauta travessera) i Tais Costa Ruera (violoncel) oferiran un concert que s'inspira en una cançó d'Enric Morera, Clavell al balcó. Amb tot, el plat fort de dissabte 20 d'abril serà el recital a piano sol de l'improvisador Marco Mezquida.

Per finalitzar aquesta novena edició el diumenge 21 d'abril el premiat organista Joan Seguí, Premi Primer Palau i Catalunya Música, tocarà l'orgue de Francesco Teppati ubicat a l'església de Sant Agustí en un concert que inclourà grans noms del patrimoni musical vinculats a l'àmbit organístic.


Comentaris

envia el comentari