Catalunya Diari

Estudien com fer la festa de les falles del Pirineu malgrat la Covid-19

Un total de 22 associacions s'han reunit telemàticament per acordar el model de celebració unitari a tots els pobles

Les Falles d'Isil, a les Valls d'Àneu
Un total de 22 associacions s'han reunit telemàticament per acordar el model de celebració unitari a tots els pobles | LleidaDiari.cat

Quan falta 20 dies exactes per la primera festa de les falles del Pirineu, a la Pobla de Segur, 22 associacions de fallaires dels Pirineus (Catalunya, Aragó, Andorra i França) s'han reunit aquest cap de setmana per redactar un document de gestió i funcionament per seguir a tots els pobles fallaires. 

Maria José Erta, presidenta de l'Associació de Municipis Fallaires dels Pirineus, ha explicat que volen que el format de celebració sigui «unitari» a tots els municipis, amb les mesures de seguretat i protocols sanitaris adients i reduint el nombre de públic i participació. Erta ha dit que les decisions que es prendran seran en el marc del context sanitari actual i per salvaguardar la festa declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Confien que es pugui celebrar la festa

Erta ha explicat que confien que es pugui celebrar la festa i ha afegit que són conscients que amb el format dels darrers anys, on en alguns pobles es reunien uns 4.000 visitants, serà impossible. Les associacions fallaires confien a poder celebrar-ho en un format més «simbòlic», similar a tots els pobles. Tot i que tots els pobles tenen un format diferent de festa i se celebren en èpoques diferents s'intentarà consensuar un model unitari de celebració, ha dit Erta.


Comentaris

envia el comentari