Catalunya Diari

La policia podrà gravar i sotmetre a un examen físic als conductors per detectar si van drogats

L'objectiu és que es puguin presentar més proves per sancionar penalment als infractors

Mossos i Policies Locals podran avaluar el comportament del conductor i gravar-lo per confirmar que va drogat | Mossos d'Esquadra

La Direcció General de Trànsit (DGT) vol donar un nou impuls important a la seva lluita contra aquells conductors que decideixen agafar el cotxe tot i haver consumit drogues o alcohol. Són constants les campanyes que els Mossos d'Esquadra o Policies Locals fan contra aquesta mena d'infractors, però sembla que amb els controls no n'hi ha prou. 

Les xifres de conductors que donen positiu i són sancionats per conduir sota els efectes dels estupefaents són molt baixes respecte als que són detectats conduint beguts. Només 200 de les 53.173 condemnes per aquests delictes viaris van ser per anar al volant drogat.  

Des de la Fiscalia de Seguretat Viària, s'ha demanat als diferents cossos policials, que tenen competències en trànsit, que es duguin a terme unes anàlisis en profunditat dels possibles sospitosos. Així, a més de sotmetre'ls als tests de saliva, podran ser gravats i examinats físicament. 

70 paràmetres per analitzar

La seva principal meta és que les denuncies contra aquests infractors siguin cent per cent fiables i que per tant no es puguin recórrer amb tanta facilitat. Cal recordar que conduir sota els efectes de les drogues suposa una reducció de 6 punts al carnet i una sanció de 1.000 euros. 

Mor un motorista en xocar amb un vehicle que va saltar la mitjana per un accident previ a la C-17
Les drogues estan al darrere de bona part dels accidents greus | Servei Català de Trànsit (SCT)

 

Un cop efectuat el test habitual, els agents el podran complementar amb una sèrie de proves i consideracions que demostrin senyals externs d'un consum de substàncies. Concretament, es podran analitzar fins a 70 paràmetres incloent-hi si el conductor sua en excés, si té problemes per parlar, si les seves pupil·les estan dilatades o no pot caminar en línia recta. 

A aquestes anàlisis s'afegirà la gravació en vídeo de l'estat del conductor com a prova a presentar amb la denúncia. D'aquesta manera, les diligències que se li obrin a l'infractor seran més completes i exhaustives, permetent que sigui més fàcil una sanció penal i no només administrativa.  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari