Catalunya Diari

Lleida a examen: Els pròxims 15 dies són «fonamentals» de cara al setembre

Les Àrees Bàsiques de Salut d'Alcarràs, Seròs, Lleida i Balaguer són les que més preocupen en aquests moments

pcr aragon discover
La taxa d'incidència a Lleida segueix situant-se per sobre del conjunt de Catalunya.  | EFE

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha destacat les mesures de contenció que s'han estat aplicant les darreres setmanes al territori i «l'esforç de molta gent» han permès «estabilitzar» i «davallar» la corba de contagis a la regió sanitària, malgrat que la regió sanitària de Lleida segueix sent «la zona més complicada del país». Per Farré, «no n'hi ha prou en haver fet baixar la corba sinó que s'ha d'aterrar», és a dir rebaixar els nous contagis al mínim possible. En aquest sentit, ha remarcat que els pròxims quinze dies són «vitals» de cara al setembre, amb la represa de l'activitat en escoles, instituts, universitats i empreses, entre altres sectors. «Tenim un examen a passar al setembre i l'hem de passar amb nota», ha dit Farré.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
La gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha remarcat que la taxa d'incidència a Lleida, malgrat la davallada registrada, segueix situant-se per sobre del conjunt de Catalunya. A Lleida, la darrera setmana ha estat de 131 casos per 100.000 habitants, respecte als 70 del conjunt de Catalunya. Tot i això, Farreny ha valorat positivament que la taxa de reproducció a la regió sanitària de Lleida es manté per sota d'1, en concret la darrera setmana va ser del 0,73, una dada que aporta «optimisme», ha dit. Farreny ha insistit en la importància de continuar fer baixant la corba de contagis i, per això, ha instint en la responsabilitat de la ciutadania a l'hora de complir les mesures de seguretat.
 
 
Les Àrees Bàsiques de Salut d'Alcarràs, Seròs, Lleida i Balaguer són les que més preocupen en aquests moments ja que han registrat una taxa d'incidència més alta, és a dir on més contagis per 100.000 habitants s'han registrat en els darrers set dies.
 
 
En l'àmbit assistencial a la regió sanitària de Lleida, es manté una «calma tensa», segons ha expressat Farreny. Així, ha explicat que aquest divendres hi havia 130 persones ingressades entre hospitals públics, privats, sociosanitaris i a l'Hotel Salut. La situació que «més costa de baixar són» els ingressos a l'UCI, on actualment es troben ingressades 18 persones, 7 de les quals tenen menys de 60 anys. La persona més jove que es troba a l'UCI a Lleida té 37 anys, i 78 la més gran.

Comentaris

envia el comentari