Catalunya Diari

Èxit de públic en la Festa al Cel a l'Aeroport de Lleida-Alguaire

Més de 24.000 persones han passat per l'aeroport lleidatà aquest cap de setmana per gaudir de la festa aeronàutica

Imatge d'avions patrulla águila en plena exhibició de la Festa al Cel a l'Aeroport de Lleida-Alguaire
Imatge d'avions patrulla águila en plena exhibició de la Festa al Cel a l'Aeroport de Lleida-Alguaire | LleidaDiari.cat

La Festa al Cel 2018 ha tancat la segona edició a l'aeroport de Lleida-Alguaire amb èxit de públic. Més de 24.000 persones han passat per la infraestructura lleidatana, quan en la passada edició en van ser 14.000. La resposta del públic ha estat molt positiva, segons els membres de l'organització, tenint en compte la varietat d'activitats a terra per a tota la família i els accessos a l'aeroport i del pàrquing. L'organització de l'esdeveniment ja ha confirmat que comencen a treballar en la edició següent que serà els dies 21 i 22 de setembre de 2019.

Imatge general de la pista de l'Aeroport de Lleida-Alguaire
Imatge general de la pista de l'Aeroport de Lleida-Alguaire | LleidaDiari.cat

 

L'objectiu de la Festa al Cel és apropar el món de l'aviació a tothom per fomentar vocacions aeronàutiques. Més de vuit hores d'exhibicions dels millors pilots de tot el món, combinat amb una variada oferta d'activitats a terra han fet que el públic omplís tota la zona destinada a aparcament al voltant de l'aeroport, i fins i tot totes les vies i els turons que envolten la zona d'exhibició. Un dels objectius de la Festa al Cel és reclamar la importància que va tenir Catalunya en els inicis de l'aviació, sent bressol i pol industrial de l'aeronàutica a tota Espanya.

Per això, combina activitats com les portes obertes per poder visitar els avions i conèixer als pilots amb les exhibicions aèries que mostren les capacitats d'aeronaus de tot tipus: des de les més espectaculars com els avions de combat fins a les més vistoses com els avions acrobàtics, passant per paracaigudistes, avions d'extinció d'incendis, helicòpters de transport, entre molts d'altres.

Imatge d'avió aterrant a la pista de l'Aeroport de Lleida Alguaire en plena Festa al Cel
Imatge d'avió aterrant a la pista de l'Aeroport de Lleida Alguaire en plena Festa al Cel | LleidaDiari.cat

 

L'Aeroport de Lleida-Alguaire ha permès poder veure l'operació dels avions i dels pilots a terra, a pocs metres del públic. Aquest canvi ha tingut una excel·lent acollida entre el públic en general i especialment entre els incondicionals del festival. El responsable de la Festa al Cel, Daniel González, ha dit que la pròxima edició ja està confirmada a l'aeroport lleidatà i se celebrarà els 21 i 22 de setembre.


Comentaris

envia el comentari