Catalunya Diari

Experts en mobilitat aposten per potenciar la xarxa de transports de Lleida cap a la Franja

En un taller ferroviari organitzat per la Fundació Cercle d'Infraestructures a la Cambra de Comerç de Lleida

Els participants al taller ferroviari organitzat per la Fundació Cercle d'Infraestructures a la Cambra de Comerç de Lleida
Els participants al taller ferroviari organitzat per la Fundació Cercle d'Infraestructures a la Cambra de Comerç de Lleida | LleidaDiari.cat

Experts en mobilitat aposten per potenciar la xarxa de transports des de la ciutat de Lleida cap a la Franja com a part fonamental d'una estratègia de futur per vertebrar el territori. Així s'ha posat de manifest en un taller ferroviari organitzat aquest divendres per la Fundació Cercle d'Infraestructures a la Cambra de Comerç de Lleida que ha reunit representants d'organitzacions empresarials i alcaldes de poblacions lleidatanes. El Cercle d'Infraestructures està recollint informació del territori per elaborar un informe detallat de la situació actual i els reptes de futur del sistema ferroviari català que presentaran durant el 2018. El director del Centre d'Estudis del Transport, Joan Carles Salmeron, ha defensat que «Lleida s'ha de configurar com a principal nucli d'enllaç més enllà de les fronteres administratives, per tant, també a les poblacions que ara són de l'Aragó». 

Segons Salmeron, a través d'una xarxa que combini el ferrocarril amb els autobusos i també altres opcions com els cotxes compartits s'han de millorar les connexions amb les poblacions que queden a uns 30 o 40 quilòmetres al voltant de la capital i d'aquesta manera evitar que continuïn perdent població. Segons Salmeron, això beneficiarà el territori d'influència però també la ciutat de Lleida. I per aconseguir-ho, reclama que les administracions inverteixin en aquestes infraestructures però també que en promoguin l'ús a través de tarifes reduïdes.

Ricard Vendrell, de l'empresa Aliança Ferroviària Transpirenaica, ha exposat al taller les grans possibilitats que el tren té per al transport de mercaderies, i especialment en el cas de Lleida per la seva situació geogràfica estratègica. El president de la Fundació Cercle d'Infraestructures, Pere Macias, ha insistit que Lleida «és absolutament estratègica per al futur del ferrocarril català», ja que té grans potencialitats a desenvolupar tant en l'àmbit logístic com en la xarxa de rodalies.


Comentaris

envia el comentari