Catalunya Diari

'exPirience' la plataforma que comercialitza experiències turístiques al Pirineu

El portal mediador de reserves no cobra per l'ús als recursos turístics i arrenca lliure de comissions de venda

Imatge d'una excursió en cavall pel Pirineu
La plataforma acull diverses activitats per a tots els públics | LleidaDiari.cat

exPirience (www.expirience.travel) és la nova plataforma de reserves (en internet i app) que connecta l'oferta d'experiències i allotjaments turístics amb els usuaris interessats a gaudir del Pirineu.

L'alta i publicació d'ofertes al portal és gratuït per a les empreses i recursos turístics, i arrenca aquesta campanya de primavera estiu lliure de comissions de venda, que només s'apliquessin en les reserves que es realitzin per serveis a partir del dia 1 mes d'agost. Empreses catalanes de Lleida i Girona, ja s'han sumat al projecte des del primer moment. La plataforma també ofereix experiències al Prepirineu i Pirineu d'Aragó, Navarra, Andorra i França.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una desena d'empreses de Pirineu

Una desena d'empreses de Pirineu de Lleida són les primeres que es beneficien d'aquesta nova eina amb experiències com Passeig a cavall del Collverd a Montcortès (Pallars Sobirà); Visita i tast de cerveses artesanes a la Pobla de Segur (Pallars Jussà); Pilotatge d'un kart o una moto de competició (Ribera d'Urgelet, Alt Urgell); Escalada a la Noguera; Cavalls del Vent (Cerdanya i Berguedà); Via Ferrata més fotografies a Oliana o Barranquisme a Organyà (Alt Urgell). A exPirience també podem reservar l'allotjament en cases rurals o apartaments a Taüll i Boí (Alta Ribagorça); Santa Engràcia (Pallars Jussà) o Arties (Val d'Aran).

Les primeres empreses del Pirineu de Girona que s'han sumat a la nova plataforma ofereixen experiències com Barranquisme al Núria (Ripollès), Via Ferrada de la Cala del Molí (Baix Empordà), Barranc Estrets de Sant Aniol (La Garrotxa), Via Ferrada Roca de la Creu a Ribes de Freser (Ripollès), o Visita al Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera, Garriguella (Alt Empordà).

exPirience vol aportar visibilitat al turisme de muntanya

exPirience vol aportar visibilitat al turisme de muntanya, rural esportiu, cultural i gastronòmic. «Encara que aquest tipus de turisme s'ha vist incrementat en els últims anys, segueix sense consolidar-se com una alternativa econòmica viable per a molts territoris de l'interior. Una gestió turística sostenible dels espais d'alt valor natural i cultural contribuirà a la diversificació de la proposta turística de país, a gaudir i rendibilitzar el patrimoni, i la creació de cadenes de valor social i mediambientalment sostenibles. Creiem que Experience pot contribuir a evitar la pèrdua d'identitat d'algunes destinacions, a la saturació dels espais, o la distribució desigual dels beneficis que acompanya el creixement turístic actual», explica Miki Robles, artífex de la nova start up turística.

El promotor de la nova eina explica que «exPirience neix amb la idea de donar solució a les noves tendències i demandes del sector turístic. El portal promou un model de turisme sostenible que afavoreixi el creixement socioeconòmic, aportant competitivitat i rendibilitat al sector, que preservi els valors naturals i culturals i que aporti benefici social, contribuint a reduir l'estacionalitat i despoblació dels territoris».

«exPirience també pretén cobrir les necessitats d'un viatger cada vegada més exigent, que busca més valor afegit, més flexibilitat i personalització en cada interacció, i aquestes interaccions han de ser, en gran part, digitals. La idea és adaptar-se a un mercat que busca maneres de contractació més àgils i transparents», detalla Robles.

Potenciar la mateixa demanda interna de país

El precursor de la plataforma considera que «una aportació important dins el model de sostenibilitat consisteix a potenciar la mateixa demanda interna de país, consolidant el turisme d'interior com a alternativa econòmica, especialment en territoris en risc de despoblament. També s'evitarien d'aquesta manera, llargs desplaçaments i mitjans de transport més contaminants com seria l'avió. Aquestes mesures, deguda la situació actual, poden ser de vital importància per a la recuperació del turisme un cop finalitzat el període de confinament a causa de la Covid-19».


Comentaris

envia el comentari