Catalunya Diari

Famílies per a la Revolta Educativa demana no portar els infants a l'escola

L'associació reclama una aturada temporal de l'activitat lectiva i replanificar la presencialitat amb més mitjans

Una nena agafa una mascareta amb la mà
Salut aclareix que la mascareta seguirà sent obligatòria als cursos de Primària | iStockPhoto (lithiumcloud)

L'associació de Famílies per a la Revolta Educativa fa una crida a aturar l'activitat lectiva de forma temporal davant de l'elevada transmissió comunitària del coronavirus que hi ha actualment, i que ha portat el Govern de la Generalitat a aplicar restriccions socials en els darrers dies. Per això, l'associació demana a les famílies que no portin els infants als centres i, també, insta els docents i altres treballadors a mobilitzar-se i als sindicats, a liderar la protesta «en forma de vaga unitària», segons expliquen en un comunicat fet públic aquest diumenge. L'organització demana una aturada temporal, mentre el risc de rebrot sigui molt elevat, i que serveixi per replanificar la presencialitat als centres amb més mesures de seguretat, personal i mitjans.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
«Aquest curs escolar s’ha iniciat sense mesures de seguretat extraordinàries, més enllà de l’ús de la mascareta i uns protocols del tot insuficients, en la mesura en què l’augment de casos ha col·lapsat els Centres d’Atenció Primària. A la manca de planificació i l’abandonament total del professorat i les famílies, li ha seguit una improvisació constant i canvis en un protocol que han de seguir els centres i assistència primària», apunten des de l'associació. I prossegueixen: «Tot i que no hi ha consens en la comunitat científica entorn d’alguns aspectes del comportament de la malaltia, la situació ara per ara és gravíssima, ja que tripliquem els indicadors per al nivell extrem aprovat en el Consell Interterritorial de Salut, i en aquestes condicions alguns experts reclamen una aturada provisional que estigui destinada a tallar les vies de contagi, ja que reduiria el conjunt de les interaccions socials. No s’entén com s’exclou l’educació d’aquestes mesures, com hem reiterat repetidament. Les administracions haurien de poder fer-se càrrec de les problemàtiques de conciliació i segregació sense bolcar aquestes responsabilitats en l’escola».
 
 
L'associació de Famílies per a la Revolta Educativa reclama: el tancament temporal dels centres educatius per tallar la transmissió comunitària en un 22% de la població; més mobilització de recursos per a dotar els centres de mesures de seguretat i mitjans materials de suport a la tasca docent; planificació responsable que permeti limitar l’estada d’infància i docència als centres, amb el màxim protagonisme i la participació del conjunt de la docència i les famílies, que tingui en compte les necessitats especials de totes les parts; i el reinici de la presencialitat quan sigui epidemiològicament lliure de risc i s’hagi dotat els centres de mesures de seguretat, personal i mitjans suficients.
 
 
Per evitar allargar l’agonia social, de salut pública i, les seves conseqüències educatives, l'associació reclama una aturada. I per això demanen a les famílies fer una aturada provisional, amb una retirada massiva de la infància dels centres; a les treballadores i treballadors a mobilitzar-se, i als sindicats d’educació a liderar la mobilització en forma de vaga unitària.

Comentaris

envia el comentari