Catalunya Diari

Famílies d'un municipi lleidatà no porten els fills a l'escola per problemes amb un docent

L'AMPA demana que Educació el substitueixi per «falta de confiança» i «problemes de convivència»

Les imatges de l'inici del curs escolar 2020-2021 a Tarragona!
Imatge d'arxiu de l'inici del curs escolar 2020-2021. | Àngel

L'escola de la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça, ha obert les portes aquest dilluns però cap família ha portat els seus fills a centre. Aquesta és una mesura de protesta per mostrar el desacord amb un docent. Els pares i mares demanen a Educació que substitueixi el docent, però el Departament només ha ofert la contractació d'un supervisor. Mentre no es fa efectiva cap de les opcions plantejades, dimarts, les famílies seguiran sense portar els fills a l'escola. L'Ajuntament de la Vall de Boí actua de mediador entre les parts implicades, que esperen poder començar el curs el pròxim dimecres. L'AMPA demana la substitució del docent per «falta de confiança» i «problemes de convivència» viscuts al curs 2013-2014.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!


En un comunicat, l'AMPA ja va manifestar «una falta de confiança» envers el docent d'acord, amb «diversos problemes de convivència» viscuts durant el curs 2013-2014. Ja llavors, els pares van demanar a Educació la seva substitució i el Departament va assignar a una professora de reforç perquè li supervisés la feina de prop, mesures que ara reclamen de nou. L'AMPA recorda que centres de Sort, La Vall Fosca o Tremp també van tenir «problemes» amb aquest docent que van marcar, ja aleshores, l'inici del curs escolar amb protestes similars.

El comunicat de l'AMPA assenyala que l'any 2017 el Departament d'Educació va expulsar el professor de la borsa d'interins durant dos anys considerant que hi havia una «evidència de falta de competències professionals».


Comentaris

envia el comentari