Catalunya Diari

Les farmàcies d'Andorra vendran autotests d'antígens

Inicialment, aquests establiments només podran dispensar un màxim de dos per persona

Imatge d'un test ràpid d'antigens amb resultat negatiu
Les farmàcies d'Andorra vendran autotests d'antigen a residents del Principat i treballadors fronterers | acn

El govern d'Andorra ha aprovat el reglament que regula la venda de tests ràpids d'antigen a les farmàcies. El text estipula que aquests establiments només els poden facilitar a nacionals i residents del Principat i a treballadors fronterers.

A més, inicialment només se'n podran dispensar un màxim de dos per persona. Així, les farmàcies hauran de mantenir un registre de les vendes, indicant el comprador i el nombre de tests dispensats. El ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet ha apuntat que el test d'antígens "es tracta d'una eina auxiliar i que s'ha d'emmarcar dins el conjunt global de les mesures de prevenció". A més, ha anunciat que mateix dijous es començaran a distribuir els tests gratuïts que ha comprat l'executiu.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La xifra total de casos des de l'inici de la pandèmia és de 7.446

En cas que el resultat del test sigui positiu, l'usuari resta legalment obligat a aïllar-se al seu domicili i sol·licitar cita prèvia per dur a terme una prova diagnòstica confirmatòria. Mentrestant, si surt negatiu, des del govern andorrà recorden que no es pot concloure al 100% que no es pateixi la infecció i, per tant, s'han de seguir complint les mesures preventives.

Pel que fa a l'afectació de la covid-19 al país, la xifra total de casos des de l'inici de la pandèmia és de 7.446, dels quals 6.588 corresponen a la segona onada. El total de defuncions fins a la data és de 79 i hi ha 548 casos actius: 21 persones resten ingressades a planta de l'Hospital Nostra Senyora Meritxell i 2 a l'UCI, 1 dels quals requereix ventilació mecànica.


Comentaris

envia el comentari