Catalunya Diari

La Fecoll i l'Obra Social 'la Caixa' convoquen Caragolades Solidàries a les comarques de Lleida en benefici d'entitats locals

Fira de Sant Josep de Mollerussa, Caminada Popular d'Aitona, Trotacaragol a la Seu Vella de Lleida, TransSegre de Balaguer i Fira del Teatre de Tàrrega, primeres destinacions del programa benèfic

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) i l'Obra Social 'la Caixa' impulsen, a partir d'aquest mes de març, la celebració de caragolades solidàries per finançar els projectes de caràcter social d'entitats lleidatanes. El projecte, s'inicia aquest cap de setmana, i ha estat presentat pel president de la Fecoll, Ferran Pérdrix, i el director d'àrea de Negoci de CaixaBank a Lleida, Ignasi Fanlo. Perdrix ha agraït la col·laboració de l'Obra Social 'la Caixa' i ha explicat que «amb aquest programa guanyem un nou format de l'esperit solidari que sempre ha caracteritzat la nostra festa. Perquè la solidaritat està a l'ADN de l'Aplec. D'altra banda apropem la festa de la ciutat al territori, fent-la gran». Per la seva banda, Fanlo, s'ha felicitat per col·laborar «en un projecte tan positiu per les comarques lleidatanes en general, i d'una manera més concreta a les entitats locals beneficiades en cada una d'aquestes caragolades».

La iniciativa, a data d’avui, contempla la celebració de tastos en cinc localitats diferents. Així doncs, la primera caragolada se celebrarà aquest dissabte amb motiu de la Fira de Sant Josep de Mollerussa i serà a benefici d’ACUDAM –Associació Comarcal Urgell d’Ajuda al Minusvàlid–. L’endemà, diumenge dia 18 de març, serà el torn de FruitTurisme i la Caminada Popular d’Aitona, que destinarà la recaptació a la Llar Santa Teresa Jornet de les Germanetes dels Ancians Desemparats. El dissabte 19 de maig, el tastet de la cursa Trotacaragol a la Seu Vella, en la qual col·labora la Fecoll, serà en benefici de l’Aremi –Associació de persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars–. El diumenge 8 de juliol, la Caragolada Solidària es trasllada a la TransSegre de Balaguer, per col·laborar amb l’Estel –Associació de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament–. Finalment, al mes de setembre, s’organitzarà un tast en el marc de la Fira del Teatre de Tàrrega per a l’entitat Alba –Associació de persones amb discapacitats diferents de l’Urgell i la Segarra–.

Les caragolades tindran format popular i la cuina anirà a càrrec de Josep Vila, gerent de Mister Plat i responsable actual del restaurant de la Fecoll. Collistes i membres de les associacions participaran com a voluntaris en la logística i servei de les degustacions que, al preu de 3 euros, inclouran productes de proximitat com l’oli d’El Soleràs, els vins de la DO Costers del Segre o el pa dels forns de Lleida. I es que la Diputació de Lleida i el Patronat Intercomarcal de Turisme de les Terres de Lleida Ara Lleida, la Cooperativa Agrícola El Soleràs –proveïdora de l’oli d’oliva verge extra oficial de l’Aplec–, i els forns de pa: Bon Blat, Llaràs i Serra, col·laboren amb la iniciativa.

El patiment dels caragols per l'Aplec

Programa de Caragolades Solidàries

MOLLERUSSA
Dia: Dissabte, 17 de març
Hora: 12.30h

Acte : Fira de Sant Josep
Lloc: Recinte firal. Av. del Canal cantonada amb C/ Belianes
Entitat: ACUDAM (Associació Comarcal Urgell d’Ajuda al Minusvàlid). Aquesta associació es compon de diferents àrees, dedicades a l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, donant-los suport i millorant així el seu nivell d’autonomia i qualitat de vida, la qual cosa redunda també beneficiosament en l’entorn familiar.
Projecte finalista: Material per l’execució d’activitats psíquiques i intel·lectuals destinats a la gent gran amb grans deficiències de les residències que gestiona ACUDAM.

AITONA
Dia: Diumenge, 18 de març
Hora: 12.30h

Acte: FruitTurisme + Caminada Popular
Lloc: Plaça del Poliesportiu
Entitat: Llar Santa Teresa Jornet – Germanetes dels Ancians Desemparats, comunitat religiosa dedicada a gestionar residències d’ancians. Coincideix aquest 2018 amb el 175 aniversari de la fundadora de la germandat, Santa Teresa Jornet, que va nàixer a Aitona
Projecte finalista: La comunitat religiosa ha iniciat les obres d’adequació i enjardinament de l’antic hort de la Casa asil per dotar als ancians d’un espai de lleure, però no hi havia pressupost per dotar-lo de mobiliari, tipus bancs, on poder descansar. Els recursos obtinguts aniran íntegrament a dotar de mobiliari urbà aquest nou espai.

LLEIDA
Dia: Dissabte, 19 de maig
Hora: 20.30h

Lloc: Baluard de la Reina de la Seu Vella
Acte: TrotaCaragol. Cursa no competitiva i solidària on els participants dibuixen en el seu recorregut per diversos carrers de Lleida la forma del caragol.
Entitat: AREMI. Associació dedicada a l’atenció a persones amb paràlisi cerebral o altres discapacitats físiques motores, que necessiten de forma permanent o temporal supervisió i/o ajuda per a les activitats bàsiques de la vida diària.
Projecte finalista: Habilitar una sala d’hidroteràpia al mateix centre ocupacional de l’entitat per les per persones amb molt poca mobilitat, per fer exercicis d’estimulació que fora del medi aquàtic seria impossible realitzar.

BALAGUER
Dia: Diumenge 8 de juliol
Hora: 12.30h

Acte: TransSegre
Lloc: Canalització del riu
Entitat: Associació L’Estel, entitat d’àmbit comarcal de suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament
Projecte finalista: La junta rectora de l’entitat decidirà el destí dels diners recaptats en funció de la quantitat recaptada i de la necessitat puntual de qualsevol dels seus departaments com les escoles, talles, club esportiu, club de lleure o llars residencials.

TÀRREGA
Dia: Entre el 7 i l’11 de setembre (per determinar)
Hora: 12.30 h.

Lloc (per determinar)
Acte multitudinari: Fira del Teatre
Entitat: Associació Alba. Entitat social que atén més de 300 persones amb discapacitat i altres col·lectius en risc d’exclusió social de l’Urgell i la Segarra. La seva missió és acompanyar les persones perquè puguin fer els seus desitjos i il·lusions, oferint recursos i serveis de qualitat que promouen un territori inclusiu i compromès. L’entitat ofereix suports integrals en centres d’estimulació precoç, escola, centres ocupacionals, serveis d’habitatge, inserció i formació laboral, salut, lleure i esport.
Projecte finalista: La recaptació es destinarà a l’ampliació del parc d’habitatges Alba, que és un dels projectes estratègics de l’entitat. Actualment, les seves llars residencials estan al 100% d’ocupació i en conseqüència no es pot ni atendre més persones ni fer front als casos d’urgència. L’objectiu és augmentar el nombre de places amb un nou habitatge que doni resposta immediata a les necessitats immediates.


Comentaris

envia el comentari