Catalunya Diari

La Festa Major de Tàrrega estrenarà els nous treballs discogràfics d’Els Catarres i Roba Estesa

L’apartat musical serà un dels principals protagonistes de la celebració, que tindrà lloc del 10 al 14 de maig

La Festa Major 2018 de Tàrrega, que se celebrarà del 10 al 14 de maig, oferirà un extens i variat programa de concerts amb Els Catarres i Roba Estesa com a caps del cartell musical. Les actuacions suposaran l'estrena en directe a les terres de Lleida dels nous treballs discogràfics d'ambdues formacions. D'una banda, Els Catarres portaran les cançons del seu disc «Tots els meus principis» (Música Global, 2018) el dissabte 12 de maig a la plaça de les Nacions Sense Estat, després de l'espectacle de cultura popular La Nit del Tararot. Amb aquest cinquè àlbum, Els Catarres revaliden el seu model d'èxit basat en cançons vitalistes i un directe festiu. El so del popular trio ha incorporat textures més elèctriques, apuntalades per una potent escenografia.

Imatge de les Roba Estesa
Imatge de les Roba Estesa | LleidaDiari.cat

Per la seva part, les Roba Estesa actuaran el vespre del diumenge 13 de maig a la plaça dels Àlbers interpretant les peces del disc «Desglaç» (Coopula Records, 2018). Aquest septet format íntegrament per dones del camp de Tarragona oferiran al públic les seves cançons de lletres reivindicatives a favor de l'apoderament femení. Els seus punyents missatges s'embolcallaran d'un so energètic que elles mateixes defineixen com a «folk calentó». La presentació del seu nou àlbum, el tercer de la seva discografia, també s'engloba dins el cicle Tàrrega Sona 2018. A més, durant aquesta vetllada es presentarà el cartell de la 21a edició del Festival Paupaterres.

Imatge d'Els Catarres
Imatge d'Els Catarres | LleidaDiari.cat

 

Entre les propostes musicals de la Festa Major de Tàrrega també sobresurten bandes targarines aplaudides per la vitalitat del seu directe: La Terrasseta de Preixens, The Targarians i Diga'ls-hi Inquiets. Altres grups de la ciutat que vertebraran la programació musical en altres gèneres són la Cobla Tàrrega, l'Orfeó Nova Tàrrega i la Coral Ramon Carnicer. Al llarg dels cinc dies de celebració no faltaran els balls a càrrec de l'Orquestra Selvatana i l'Orquestra Mediterranea. Juntament amb les nombroses expressions de cultura popular, Tàrrega consolida la seva Festa Major com una de les més atractives de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari