Catalunya Diari

El 7è Festival d'Astronomia del Montsec programa diferents activitats

El certamen vol contribuir a divulgar la ciència i potenciar la zona com a destinació d'astroturisme

El Parc Astronòmic del Montsec (PAM) acollirà del 8 al 12 d'octubre la 7a edició del Festival d'Astronomia del Montsec. Les cinc jornades estaran dedicades a la divulgació de la ciència i a la promoció del Montsec com a destinació d'astroturisme, amb el Parc Astronòmic com a escenari principal.

S'han programat diferents activitats diürnes i nocturnes com ara visites guiades, tallers, experiments, contacontes i concerts. Entre aquestes, hi haurà tallers d'experiments amb Dani Jiménez, les visites diürnes especials 'Viatges galàctics' o les dues actuacions que oferirà Joan Masdéu. Com a novetat, també es faran dues activitats a Àger (Noguera). Les entrades es poden adquirir al web del PAM on també es pot consultar la programació del festival.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

D'entre les activitats previstes, destaquen els tallers d'experiments amb Dani Jiménez, presentador del programa Efecte Wow de TV3; les visites diürnes especials 'Viatges galàctics', que inclouen una visita al planetari, una sessió de contes i un taller de coets, així com la doble sessió de concerts de Joan Masdéu, el dissabte 9 d'octubre al vespre, en el marc del cicle de Música Sota les Estrelles.

Pla general del telescopi amb el qual s'ha observat l'eclipsi solar parcial al Parc Astronòmic del Montsec a Àger
El 7è Festival d'Astronomia del Montsec programa diferents activitats del 8 al 12 d'octubre | LleidaDiari.cat

Com a novetat es duran a terme dues activitats a Àger

A més, com a novetat, es duran a terme dues activitats a Àger. Per una banda, una visita nocturna a la Col·legiata de Sant Pere amb la descoberta del cel nocturn i, per altra, la passejada geològica 'Mart i la Lluna a Àger' que tindrà com a punt de trobada la plaça Major.

El Festival d'Astronomia del Montsec està organitzat pel Parc Astronòmic, en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el Consell Comarcal de la Noguera, l'Ajuntament d'Àger i el Geoparc Orígens.


Comentaris

envia el comentari