Catalunya Diari

El IV Festival Les Borges Negres compta amb la participació d’una trentena d’escriptors

Les Borges Negres està organitzat per l'Ajuntament de les Borges Blanques juntament amb l'escriptora i coordinadora Ramona Solé

Imatge de la darrera edició del festival de novel·la negra de les Borges Blanques.
El IV Festival Les Borges Negres compta amb la participació d’una trentena d’escriptors | LleidaDiari.cat

Els amants de la novel·la negra, policial i criminal tenen una cita a les Borges Blanques, els dies 13 i 14 de març, a la Sala Maria Lois de la Biblioteca Marquès d'Olivart. Allí s'hi durà a terme la quarta edició del festival 'Les Borges Negres', que enguany comptarà amb la participació d'una trentena d'escriptors i escriptores destacats, amb noms reconeguts i populars com Margarida Aritzeta i Màrius Serra.

Prèviament, aquest dilluns, a les 19.00 hores, la Biblioteca Marquès d'Olivart, coincidint amb la quarta edició del Festival de novel·la negra, ha organitzat un taller de contes de misteri, per als infants de P5, 1r, 2n i 3r de Primària, amb la Maria Balcells i la Júlia Mas.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les Borges Negres està organitzat per l'Ajuntament de les Borges Blanques juntament amb l'escriptora i coordinadora Ramona Solé i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. Durant el Festival també hi haurà venda de llibres in situ, de la llibreria Quaderns de les Borges. Per saber més dels autors i els llibres, es pot consultar l'enllaç https://lesborgesnegres.blogspot.com/

Programa del IV Festival Les Borges Negres

El dia 13 de març a les 19 h, l'escriptor Emili Bayo Juan parlarà de la seva última novel·la, 'El Mañana sin mi', guardonada amb el Premi València 2019 'Alfons el Magnànim' de Narrativa. Els lectors i lectores podran fer-li comentaris, preguntes i passar una bona estona interactuant amb l'autor.

L'endemà, dissabte, 14 de març, en la primera taula de les Borges Negres 2020, a les 11 hores, presentaran les seves novel·les els autors Joan Roure, 'Cicatrices bajo la piel' (Grupo Tierra Trivium); Gemma Artasu, 'Les Germanes Petitpierre' (Ònix Editor); Salvador Balcells Vilà, 'Si saps caure, t'alçaràs' (Ed. Meteora); i Marta Segura Cloquell, 'Entre Murs' (Ed. Fonoll), coordinats per l'organitzadora del festival, Ramona Solé.

A partir de les 12 h, en la segona taula presentaran les seves nove·les els autors Laura Gomara, 'En la Sangre' (Roca Edit.); David Casals-Roma, "21 dias de ira" (Grupo Tierra); Mireia Vancells, 'Aritmètica del crim' (Cossetània); i Sebastià Bennasar, 'Un altre dia antic/ otro dia antiguo' (Ed. Pagès) coordinats per Montse Sanjuan, 'Dues dones' (Pagès).

Programada una lectura de poesia criminal del llibre 'Parules de Mort'

A les 13 h, hi ha programada una lectura de poesia criminal del llibre 'Paraules de Mort', a càrrec d'Irene Solanich i Georgina Armadàs, de l'Editorial Xandri. A continuació, a les 13:15 h, hi haurà la tercera taula, en la qual parlaran de les seves novel·les els autors Margarida Aritzeta, 'Teoria del gall' (Delicte); Albert Gassull, 'L'instant precís' (Delicte); Ludmilla Lacueva, 'Scrap mortal' (Apostroph); i Oriol Canals, 'Diví' (Ediorial Base), coordinats per Roser Ribas, de l'Associació Negra y Mortal. A les 14:30 h, hi ha programada una pausa per dinar.

A partir de les 17 h, a la quarta taula parlaran de les seves novel·les els autors Màrius Serra, 'Jugar-s'hi la vida' (Amsterdam); Maribel Torres, 'El despertar del Navegant' (Delicte); David Marín, 'Appletown' (Pagès); Ferran Grau, 'L'hivern del coiot' (Crims.cat), coordinats per Alba Prieto, de l'Associació Negra y Mortal. A les 18 h, hi ha prevista la segona lectura de poesia criminal del llibre 'Parules de Mort', a càrrec d'Irene Solanich i Georgina Armadàs, de l'Editorial Xandri.

Una taula rodona 

Tot seguit, a les 18.15 h, a la cinquena taula parlaran de les seves novel·les els autors Luís Llort, 'Pes Mort' (Crims.cat) i 'Herencias colaterales' (Alrevés); Damià del Clot, 'Ella' (Delicte); Marc Moreno, 'Escapisme / Escapismo' (Més llibres.Grupo Tierra Trivium); i Pep Prieto, 'La teoria de l'imbècil'.(Apostroph) i 'El mal pare' (Delicte), coordinats per Ferran Grau Brescó.

Finalment, a les 19:30 h, a la sisena i última taula, parlaran de les seves novel·les els autors Tadea Lizarbe, 'Marionetas sin hilos' (Harper Collins); Noelia Lorenzo Pino, 'Corazones negros' (Erein Argitaletxea); Inés Plana, 'Morir no es lo que más duele. Antes mueren los que no aman' (Espasa); i Marto Pariente, 'La cordura del idiota' (Off Versatil), coordinats per Paco Atero, de l'Associació Negra y Mortal.

A les 20.30 h hi ha previst el comiat, amb un tast de vins de la comarca, i durant tot el dia 14 de març, hi haurà una taula de tast amb l'oli d'oliva verge extra DOP Garrigues, i una degustació d'Olicatessen, amb herbes aromàtiques, i oli de la Cooperativa dels Torms, l'Olier.


Comentaris

envia el comentari