Catalunya Diari

El Festival Gargar de Murals i Art Rural rep el premi Impulsa Cultura

El programa d'acceleració de projectes culturals acompanyarà també els 9 projectes finalistes amb més de 45.000 euros

Imatge d'un dels murals de Penelles
El Festival Gargar de Murals i Art Rural rep el premi Impulsa Cultura 2020, dotat amb 10.000 euros | Festival GarGar

El Festival Gargar de Murals i Art Rural ha estat el guanyador del premi Impulsa Cultura 2020, segons ha donat a conèixer aquest dimecres la Fundació Catalunya Cultura. Aquest festival, que se celebra des del 2016 a Penelles (Noguera), difon la cultura artística al món rural a través de la unió del muralisme i la música, segons destaquen els impulsors dels premis.

El guardó està dotat amb 10.000 euros. A banda, el programa d'acceleració de projectes culturals Impulsa Cultura, acompanyarà també els 9 projectes que havien quedat finalistes dels premis, amb ajuts valorats en més de 45.000 euros. És la primera vegada que es pren una decisió d'aquest tipus, marcada per la pandèmia de la covid-19.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els 10 projectes finalistes que es beneficiaran d'aquestes ajudes són Africa Moment, Art SingularAupa Strings, Cinema Lliure, Festival Flamengi, Horagai, Institute of the Arts Barcelona, Llegir abans de curar i Núvol.

La Covid va ajornar l'edició d'enguany

La Covid ha deixat enrere molts projectes culturals que enguany havien de tenir lloc a la demarcació de Lleida. El festival de Penelles ha estat un d'ells, ja que en un principi s'havia de celebrar a principis del passat mes de maig i, a causa de l'estat d'alarma i el confinament, es va haver d'ajornar. Finalment, els organitzadors van decidir celebrar un festival diferent que es va desenvolupar durant tot el mes d’agost i que va ampliar el circuit artístic amb 10 artistes —distribuïts en 30 dies— i 3 exposicions gratuïtes que es van poder visitar seguint les recomanacions sanitàries del moment. Sens dubte, un any diferent i singular, però que de ben segur que amb aquest premi que acaben de rebre, podran acabar-lo amb un millor record. 


Comentaris

envia el comentari