Catalunya Diari

El Festival de Senderisme de la Vall Fosca centra el seu programa en l'observació del cel nocturn

Amb l’objectiu de donar a conèixer la Vall a un altre ritme, a través dels camins, la seva història i amb l’ajuda de guies de muntanya i interpretadors locals

Vall Fosca
Vall Fosca |

Amb l'objectiu de donar a conèixer la Vall a un altre ritme, a través dels camins, la seva història i amb l'ajuda de guies de muntanya i interpretadors locals, l'Ajuntament de la Torre de Capdella dóna el tret de sortida el dijous vinent de la 3a edició del Festival de senderisme Vall Fosca – Pirineus, que s'allargarà fins al diumenge, 15 de juliol.

En aquesta edició, el Festival comença amb l'activitat d'observació de les estrelles a més de 2000 metres, que es realitzarà a l'entrada per la Vall Fosca del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que aquest estiu sabrà si és declarat Destinació i Reserva Starlight per la UNESCO. Aquest any, s'han hagut de tancar les inscripcions, perquè ja s'hau exhaurit les places d'aquesta primera proposta del festival.

  

  

Després del plat fort d'inici, el Festival segueix amb un programa carregat de propostes molt variades. Així, per exemple, es podrà conèixer part de la història hidroelèctrica de la Vall a través de la visita d'una central construïda dins de la muntanya. La geologia, en un territori declarat aquest any Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec, serà un element destacat dins del Festival. Així es trobaran dues visites on podrem descobrir què tenia a veure Franco amb la mina de Castell, ubicada en un dels itineraris de senderisme del municipi, o saber què ens expliquen les pedres, per la via del carrilet, a la zona del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els productes agroalimentaris locals, un gran valor afegit. A més de les rutes, el festival de la Vall Fosca ha organitzat un sopar i un dinar amb productes de proximitat. La inscripció a totes les activitats ja es pot fer des de la web www.vallfosca.net, on també es troba el detall del programa.


Comentaris

envia el comentari