Els Festivals de Senderisme dels Pirineus s'estenen per tota la part catalana de la serralada

En aquesta quarta edició s'organitzen onze certamens a nou comarques i s'espera superar la xifra de 1.400 visitants

La quarta edici√≥ dels Festivals de Senderisme dels Pirineus comptar√† enguany amb onze certamens repartits per les nou comarques de la part catalana de la serralada, el que significa un augment de tres respecte a l'any passat i estendre per primer cop la iniciativa als territoris de la part oriental d'aquestes muntanyes.

 

L'organitzaci√≥ preveu superar la xifra dels prop de 1.400 visitants que es van assolir a l'edici√≥ anterior, en una proposta que pret√©n difondre els actius culturals i gastron√≤mics de cadascun dels entorns que es recorren, m√©s enll√† dels que es van trobant durant la ruta. La programaci√≥, que va comen√ßar a la Conca Dell√† (Pallars Juss√†) a mitjans de maig, s'allargar√† fins al 20 d'octubre, dies en qu√® tindr√† lloc el Festivals de l'Alt Pirineu.

 

 

Els tres Festivals de Senderisme dels Pirineus organitzats en anys anteriors s'havien circumscrit √ļnicament a l'√†mbit de l'Alt Pirineu i Aran, amb la qual cosa aquesta ser√† la primera edici√≥ en qu√® tamb√© es duran a terme a d'altres zones de la serralada ubicades a les comarques gironines, concretament a les de la Garrotxa, el Ripoll√®s i l'Alt Empord√†. El director de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoci√≥ de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere Porta, ha explicat que l'ampliaci√≥ territorial √©s fruit de la col¬∑laboraci√≥ amb els responsables de la Marca Tur√≠stica Pirineus -gestionada des de l'Ag√®ncia Catalana de Turisme-, a trav√©s de la qual es podria arribar en un futur a programar d'altres cert√†mens al Solson√®s i el Bergued√†.

 

Donar a conèixer el territori tot fent una ruta saludable

Les activitats previstes en el conjunt dels onze esdeveniments que es duran a terme en el marc dels Festivals de Senderisme dels Pirineus √©s de gaireb√© un centenar. L'objectiu √©s el de donar a con√®ixer el territori tot fent una ruta saludable, inspirant-se en propostes similars que tenen lloc a diferents pa√Įsos europeus, com ara Fran√ßa i el Regne Unit, segons ha explicat Cesc Capdevila, coordinador t√®cnic d'aquests esdeveniments i que forma part de l'IDAPA. Per la seva banda, un dels guies interpretadors acompanyants d'aquestes excursions, Xavi Fanlo, ha destacat que, a banda de dur a terme la caminada, actuen com a "prescriptors" dels diferents productes i actius culturals que hi ha a l'entorn.

 

Aquesta quarta edici√≥ inclou, entre d'altres, un festival a l'Alt Urgell i un altre a la Cerdanya. La primera d'aquestes dues propostes, el Cerdanya Happy Walking, se celebrar√† del 6 al 9 de juny, quan s'han programat excursions a La Fou de Bor i el cam√≠ dels Empedrats, Els estanys amagats de la Muga, el Cap del Ginebrar, el Pla de l'√Äliga, una altra de marxa n√≤rdica pel Cam√≠ dels Enamorats i una altra de nocturna al Castell de Ll√≠via. Per primer cop, a m√©s, s'ha arribat a un acord amb la Fundaci√≥ Adis per tal d'obrir totes aquestes propostes al col¬∑lectiu de discapacitats, tal com ha dit el t√®cnic de Turisme Cerdanya, Carles de Mox√≥.

 

La Muntanya d'Alinyà serà la protagonista del festival

Mentrestant, la Muntanya d'Aliny√† ser√† la protagonista del festival que es dur√† a terme a l'Alt Urgell del 14 al 16 de juny. En aquest marc, s'ha organitzat un concert, una excursi√≥ d'observaci√≥ de voltors, una altra per veure isards, a m√©s d'una visita a l'ermita de Sant Pon√ß i una ruta nocturna al tossal de l'√Äliga. Un dels gestors d'aquest espai natural, propietat de la Fundaci√≥ Catalunya - la Pedrera, Jordi Dalmau, ha explicat que l'entorn √©s emblem√†tic i compta amb la particularitat de disposar una gran diversitat d'h√†bitats i un gradient d'altitud de gaireb√© 1.800 metres. A m√©s, tamb√© ha destacat que la xarxa de camins que el recorren arriba pr√†cticament als cent quil√≤metres de longitud.

 

Despr√©s d'arrencar la programaci√≥ amb Lo Festival de Senderisme de la Conca Dell√†, aquest cap de setmana tindr√† lloc el Garrotxa Volcanic Walking. A banda dels certamens de Cerdanya i l'Alt Urgell, al juny tamb√© es faran el Festival de Senderisme √Äreu - Pica d'Estats i el Ripoll√®s Discovery Walking. Mentrestant, al juliol tindr√† lloc el Val d'Aran Walking Festival i el Festival de Senderisme Vall Fosca ‚Äď Pirineus i ja a la tardor es reprendr√† amb l'Alt Empord√† Sea Walking, el Vall de Bo√≠ Trek Festival i el Festivalls de l'Alt Pirineu. Tots aquests esdeveniments estan coordinats per l'IDAPA, amb el suport de la Marca Tur√≠stica Pirineus, el Patronat de Turisme Ara Lleida i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

 Comentaris

envia el comentari