Catalunya Diari

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus s'estenen per tota la part catalana de la serralada

En aquesta quarta edici贸 s'organitzen onze certamens a nou comarques i s'espera superar la xifra de 1.400 visitants

La quarta edici贸 dels Festivals de Senderisme dels Pirineus comptar脿 enguany amb onze certamens repartits per les nou comarques de la part catalana de la serralada, el que significa un augment de tres respecte a l'any passat i estendre per primer cop la iniciativa als territoris de la part oriental d'aquestes muntanyes.

L'organitzaci贸 preveu superar la xifra dels prop de 1.400 visitants que es van assolir a l'edici贸 anterior, en una proposta que pret茅n difondre els actius culturals i gastron貌mics de cadascun dels entorns que es recorren, m茅s enll脿 dels que es van trobant durant la ruta. La programaci贸, que va comen莽ar a la Conca Dell脿 (Pallars Juss脿) a mitjans de maig, s'allargar脿 fins al 20 d'octubre, dies en qu猫 tindr脿 lloc el Festivals de l'Alt Pirineu.

Els tres Festivals de Senderisme dels Pirineus organitzats en anys anteriors s'havien circumscrit 煤nicament a l'脿mbit de l'Alt Pirineu i Aran, amb la qual cosa aquesta ser脿 la primera edici贸 en qu猫 tamb茅 es duran a terme a d'altres zones de la serralada ubicades a les comarques gironines, concretament a les de la Garrotxa, el Ripoll猫s i l'Alt Empord脿. El director de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoci贸 de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere Porta, ha explicat que l'ampliaci贸 territorial 茅s fruit de la col路laboraci贸 amb els responsables de la Marca Tur铆stica Pirineus -gestionada des de l'Ag猫ncia Catalana de Turisme-, a trav茅s de la qual es podria arribar en un futur a programar d'altres cert脿mens al Solson猫s i el Bergued脿.

Donar a con猫ixer el territori tot fent una ruta saludable

Les activitats previstes en el conjunt dels onze esdeveniments que es duran a terme en el marc dels Festivals de Senderisme dels Pirineus 茅s de gaireb茅 un centenar. L'objectiu 茅s el de donar a con猫ixer el territori tot fent una ruta saludable, inspirant-se en propostes similars que tenen lloc a diferents pa茂sos europeus, com ara Fran莽a i el Regne Unit, segons ha explicat Cesc Capdevila, coordinador t猫cnic d'aquests esdeveniments i que forma part de l'IDAPA. Per la seva banda, un dels guies interpretadors acompanyants d'aquestes excursions, Xavi Fanlo, ha destacat que, a banda de dur a terme la caminada, actuen com a "prescriptors" dels diferents productes i actius culturals que hi ha a l'entorn.

Aquesta quarta edici贸 inclou, entre d'altres, un festival a l'Alt Urgell i un altre a la Cerdanya. La primera d'aquestes dues propostes, el Cerdanya Happy Walking, se celebrar脿 del 6 al 9 de juny, quan s'han programat excursions a La Fou de Bor i el cam铆 dels Empedrats, Els estanys amagats de la Muga, el Cap del Ginebrar, el Pla de l'脌liga, una altra de marxa n貌rdica pel Cam铆 dels Enamorats i una altra de nocturna al Castell de Ll铆via. Per primer cop, a m茅s, s'ha arribat a un acord amb la Fundaci贸 Adis per tal d'obrir totes aquestes propostes al col路lectiu de discapacitats, tal com ha dit el t猫cnic de Turisme Cerdanya, Carles de Mox贸.

La Muntanya d'Aliny脿 ser脿 la protagonista del festival

Mentrestant, la Muntanya d'Aliny脿 ser脿 la protagonista del festival que es dur脿 a terme a l'Alt Urgell del 14 al 16 de juny. En aquest marc, s'ha organitzat un concert, una excursi贸 d'observaci贸 de voltors, una altra per veure isards, a m茅s d'una visita a l'ermita de Sant Pon莽 i una ruta nocturna al tossal de l'脌liga. Un dels gestors d'aquest espai natural, propietat de la Fundaci贸 Catalunya - la Pedrera, Jordi Dalmau, ha explicat que l'entorn 茅s emblem脿tic i compta amb la particularitat de disposar una gran diversitat d'h脿bitats i un gradient d'altitud de gaireb茅 1.800 metres. A m茅s, tamb茅 ha destacat que la xarxa de camins que el recorren arriba pr脿cticament als cent quil貌metres de longitud.

Despr茅s d'arrencar la programaci贸 amb Lo Festival de Senderisme de la Conca Dell脿, aquest cap de setmana tindr脿 lloc el Garrotxa Volcanic Walking. A banda dels certamens de Cerdanya i l'Alt Urgell, al juny tamb茅 es faran el Festival de Senderisme 脌reu - Pica d'Estats i el Ripoll猫s Discovery Walking. Mentrestant, al juliol tindr脿 lloc el Val d'Aran Walking Festival i el Festival de Senderisme Vall Fosca 鈥 Pirineus i ja a la tardor es reprendr脿 amb l'Alt Empord脿 Sea Walking, el Vall de Bo铆 Trek Festival i el Festivalls de l'Alt Pirineu. Tots aquests esdeveniments estan coordinats per l'IDAPA, amb el suport de la Marca Tur铆stica Pirineus, el Patronat de Turisme Ara Lleida i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.


Comentaris

envia el comentari