Catalunya Diari

FGC es reunirà aquest dimarts amb els treballadors de Port Ainé i Espot després del primer cap de setmana de vaga

Ticó diu sentir-se «estranyat» davant la convocatòria i fa una «crida a la reflexió» per les conseqüències que pot tenir al territori

L'estació d'esquí de la Molina, on es poden veure alguns esquiadors i el remuntador darrere
L'estació d'esquí de la Molina, on es poden veure alguns esquiadors i el remuntador darrere | LleidaDiari.cat

El president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Enric Ticó, té previst reunir-se aquest dimarts a Barcelona amb els representants dels treballadors de les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot, per tal que aquests li exposin els motius de la vaga convocada des d'aquest passat cap de setmana i durant els dissabtes vinents i diumenges fins a finals del mes de març. En aquest sentit, ha dit que se sent «estranyat i gens d'acord» amb la decisió presa, al·legant que el diàleg amb els representants sindicals sempre ha estat «permanent». Des de l'estació de La Molina (Cerdanya), que ha visitat aquest dilluns per signar un conveni de col·laboració amb la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, també ha volgut fer una «crida a la reflexió» sobre l'impacte que té una aturada d'aquest tipus, tant per a la companyia com, sobretot, pel territori.

El president de FGC ha explicat que la trobada convocada aquest dimarts amb els representants de la plantilla de les estacions d'esquí pallareses té com a principal objectiu conèixer les seves demandes, ja que, ha assegurat, els representants sindicals van optar per aquesta mesura sense explicar-li prèviament els motius. Ticó ha afegit que el passat desembre es va reunir amb ells i es van resoldre els darrers «serrells» pendents i que, per tant, no li consta que s'hagi produït «cap incompliment» per part de la companyia. De totes maneres, ha mostrat la seva disposició per parlar i ha lamentat haver sabut de la vaga tres dies abans de la convocatòria.

Ticó ha dit que tots els treballadors de FGC es basen en un únic conveni col·lectiu, al qual la plantilla de les estacions d'esquí pallareses es van incorporar fa dos anys. Els representants sindicals, però, demanen que s'equiparin els salaris i les categories, tant entre els companys de la mateixa instal·lació com amb els de la resta de les que són gestionades per la companyia. A més, volen que es redueixi en 38 hores el còmput de les que duen a terme anualment i que es gratifiqui per desenvolupar una feina considerada perillosa i/o de responsabilitat, entre d'altres. 

El primer cap de setmana de vaga ha tingut un seguiment superior al 80% a Port Ainé i de poc més del 3% a Espot, que ha funcionat amb normalitat. Entre tots dos complexos han rebut 3.170 esquiadors, sobretot a Espot. Mentrestant, a Port Ainé s'ha ofert un descompte del 50% en el preu del forfet per tal de minimitzar les conseqüències de l'aturada entre els seus visitants.


Comentaris

envia el comentari