Catalunya Diari

La fibra òptica pública arribarà a l'Aran aquesta tardor

La Generalitat realitzarà una inversió d'uns 2,5 MEUR

La fibra òptica arribarà a la Val d'Aran | LleidaDiari.cat

La fibra òptica pública arribarà a l'Aran durant els mesos de setembre o octubre d'enguany, segons ha anunciat el secretari general de Polítiques Digitals i Administració Pública, Xavier Gatius al síndic d'Aran, Francesc Boya.

D'aquesta manera arribarà tres anys abans del que establien les previsions de desplegament. La Generalitat realitzarà una inversió d'uns 2,5 MEUR per a l'obra de connexió que anirà d'Esterri d'Àneu fins a Vielha. Per la seva part, el govern aranès assumirà les despeses dels treballs per fer arribar aquest servei fins a Les i connectar-la amb la fibra francesa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

La connexió amb França es durà a terme a través del projecte Transgarona

La connexió amb França es durà a terme a través del projecte Transgarona, el camí que transcorrerà al voltant del riu Garona ajuntant el nostre territori amb França i que ara està en fase de licitació.

El síndic ha dit que l'arribada de la fibra òptica, «permetrà la competència entre les operadores de tal manera que el preu de la connexió serà més barat i permetrà també tenir totes les prestacions del 4G i 5G quan estigui disponible la tecnologia». Boya ha afegit que aquest avanç obre un nou paradigma des del punt de vista de l'economia i de la capacitat que empreses innovadores que necessitin aquest tipus d'infraestructura tecnològica es puguin establir a l'Aran.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari