Catalunya Diari

La fibra òptica passarà de connectar el 14% del Pallars Sobirà al 90%

El projecte que suposarà un cost de 2,5 MEUR s'implementarà també a la Vall Ferrera i la Vall Cardòs

Primer pla del cablejat de fibra òptica que estan col·locant al Pallars Sobirà, a Llavorsí a la C-13
La fibra òptica de la Generalitat passarà de connectar el 14% de la població del Pallars Sobirà al 90% | LleidaDiari.cat

Les obres del desplegament de la fibra òptica de la Generalitat que s'estan realitzant aquests dies al Pallars Sobirà passarà de connectar el 14% de la població al 90%.

Aquestes obres, que han de connectar el Pallars Sobirà amb la Val d'Aran suposaran un cost d'1,3 MEUR. El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha explicat que s'implementarà el desplegament de la fibra també a la Vall Cardós i a la Vall Ferrera, per la qual cosa el cost puja a 2,5 MEUR. Fer arribar la fibra ha de permetre abordar la connectivitat de petits nuclis més aïllats amb altres solucions sense fils. El conseller ha dit que aquesta obra és «molt important» pel territori que ajudarà a revertir el procés de despoblament que pateixen algunes zones rurals.

Confia que ajudin a incrementar la competitivitat de sectors com el turisme o la ramaderia

Puigneró ha destacat que serà a finals d'aquest any 2020 quan aquesta obra hagi finalitzat. El conseller ha dit que confia que ajudin a incrementar la competitivitat de sectors com el turisme o la ramaderia i potenciarà el teletreball. Fer arribar la xarxa de fibra òptica al Pallars Sobirà contribueix a assegurar la connectivitat a diverses zones per «garantir la igualtat d'oportunitats i la vertebració territorial», ha remarcat Puigneró. Les obres en execució que ha visitat avui el conseller formen part del tram entre Sort i Alt Àneu, i amb una inversió d'1,3 milions d'euros quedaran connectats quatre municipis -Sort, la Guingueta d'Àneu, Esterri d'Àneu i Alt Àneu-, que se sumen als dos que ja ho estaven (Llavorsí i Rialp). També es connecta un polígon industrial del municipi de Sort (Els Salacons).

Així doncs, la comarca passa de tenir 1.013 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 4.636 habitants, i a finals d'estiu, s'hauran estès 42 quilòmetres nous, que en total sumaran 90 quilòmetres de fibra a la comarca. El desplegament de la xarxa de fibra òptica al Pallars Sobirà forma part d'un projecte global que ha de permetre connectar deu capitals de comarca (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques i Sort) i fins a 51 municipis. El 2020 quedaran totes les capitals de comarques connectades i els municipis al seu pas, amb una cobertura del 84% a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari