Figuerola d’Orcau aposta per maridar jazz i vi amb l’objectiu de donar a conèixer les bodegues del Pallars

Els responsables dels cellers que participaran al festival Jazzivi brindant amb vins del Pallars

Els responsables dels cellers que participaran al festival Jazzivi brindant amb vins del Pallars | LleidaDiari.cat

 

La localitat lleidatana de Figuerola d'Orcau, al Pallars Jussà, acollirà el dissabte dia 4 d'agost, la cinquena edició del Jazzivi. Es tracta d'una festa que vol donar a conèixer els vins del Pallars a través d'un maridatge amb música, concretament jazz. En total comptarà amb vins de vuit bodegues del Pallars i una bodega de cava convidada. Acompanyant al vi hi haurà degustació de productes de la zona. Pel que fa a la part musical la posarà el jazz amb les actuacions de Susana Sheiman, Aixalda i Món petit món. Jordi Ruiz, de l'Associació Figuerola Poble del Vi, ha explicat que amb aquest festival també es vol reivindicar la tradició vitivinícola del poble. Ruíz ha recordat que al segle XIX s'elaboraven a Figuerola més de dos milions de litres de vi. La voluntat dels organitzadors és superar la xifra de les 3.000 persones que van passar pel festival Jazzivi.

 

En el decurs de la festa, que començarà a les 19.00 hores i s'allargarà fins a mitjanit, es podran degustar tapes pallareses maridades amb el vi dels cellers participants: Mas Garcia Muret de Llimiana, Celler Miquel Roca de Sant Cristòfol de la Vall, El Vinyer de Fígols, Celler Vila Corona de Vilamitjana, Sauvella d'Orcau, Terrer del Pallars de Figuerola d'Orcau, Xic's Cal Borrech de Figuerola d'Orcau, Vidavins de Figuerola d'Orcau i Vitipirineus de Pessonada. El festival s'ha presentat aquest divendres al nucli antic de Tremp on els vianants han pogut degustar una copa de vi i escoltar un tast del jazz que s'escoltarà a Figuerola. La cantant Vall Mir ha interpretat una petita peça de jazz. Els amants del vi i la bona gastronomia no podeu deixar perdre aquesta oportunitat per a guadir del què més us agrada. A més a més, ho podreu fer en un entorn rural i natural immillorable que permetrà que degusteu els millors secrets i receptes de la cuina pallaresa combinada amb els millors vins per a cada ocasió. Ja sabeu, guarde-vos el cap de setmana vinent a l'agenda, teniu una cita!