Catalunya Diari

Finalitzen les obres del carrer Urgell de Tàrrega

El vial, una de les artèries del nucli antic, esdevé de plataforma única amb prioritat de pas per als vianants

L'Ajuntament de Tàrrega ha reobert aquest dimarts el trànsit una vegada culminades les obres de reforma del tram comprès entre la plaça Urgell i el carrer Sant Joan. Si bé els treballs ja van finalitzar dies enrere, s'optà per mantenir tancat el vial a l'espera que es consolidés el paviment. El segment reurbanitzat llueix nova fesomia caracteritzada per una plataforma única a tot l'ample del carrer, amb supressió de les voreres i millor accessibilitat. En total, s'han renovat 840 metres quadrats de via pública en una dels principals artèries del nucli històric. A més, el carrer Urgell estrenarà la remodelació aplicant noves mesures de mobilitat, les quals fixen prioritat de pas per als vianants i una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora per als vehicles atenent a criteris de pacificació del trànsit.

També s'han eliminat les tres places d'aparcament que estaven situades vora la cruïlla del carrer del Castell. La reurbanització ha estat integral intervenint també al subsòl, on s'han instal·lat noves xarxes de clavegueram i subministrament d'aigua, serveis bàsics que es trobaven força malmesos pel pas del temps. A la superfície, l'antic ferm ha estat substituït per un enllosat de llambordes de formigó.

Mobiliari urbà i jardineres arrodoniran el canvi. Tot i que el carrer es reobre dimarts, en els dies vinents s'instal·laran sis jardineres més. Els treballs han suposat una inversió de 120.758 euros, dels quals el PUOSC – Pla d'Acció Local de la Diputació de Lleida n'ha sufragat un 70%. La resta s'ha finançat entre el consistori (20%) i els veïns (10%) mitjançant contribucions especials. Després de tres mesos d'obres, la reobertura del carrer Urgell facilitarà altre cop la mobilitat dins el nucli antic, ja que el vial és una de les principals vies d'accés a la plaça Major. Tot i això, s'ha de recordar que a la plaça Major s'aplica des de fa uns dies la prohibició d'estacionament de vehicles a excepció dels de persones amb discapacitat i usos de càrrega i descàrrega.


Comentaris

envia el comentari