Catalunya Diari

La 6a edició de la fira aeronàutica Lleida Air Challenge augmenta un 60% el nombre d'expositors

L'Aeroport de Lleida-Alguaire acollirà diumenge al matí el festival aeri amb dos pilots acrobàtics reconeguts arreu d'Europa

Imatge d'un avió davant de l'aeroport de Lleida-Alguaire
Imatge d'un avió davant de l'aeroport de Lleida-Alguaire | LleidaDiari.cat

L'Aeroport de Lleida-Alguaire acollirà aquest cap de setmana, 1 i 2 de juny, la 6a edició de la fira Lleida Air Challenge, que ja es comença a posicionar com un referent del sector aeronàutic de dins i de fora de Catalunya. Aquest és el tercer any que l'aeroport lleidatà focalitza l'esdeveniment com una fira aeronàutica i no tant com un festival aeri. La fira tindrà una vuitantena d'estands i s'hi celebraran conferències i tallers. Diumenge es realitzarà una exhibició de vols acrobàtics.

La Lleida Air Challenge tindrà enguany un 60% més d'expositors respecte a l'edició del 2018, i un 300% respecte al 2017. La fira estarà oberta dissabte durant tot el dia i diumenge al matí s'obriran les portes de l'aeroport per poder-lo visitar i veure els estands i els avions exposats.

A la fira s'hi trobaran estands sobre escoles de vol, drons, escoles de tripulants de cabina de passatgers, escoles de mecànica d'aviació, aeroclubs, vols sense motor, empreses d'aviònica, manteniment d'aeronaus, empreses de coets, helicòpters, motors d'aviació, empreses d'aplicacions aeronàutiques, de combustible, enginyeries aeronàutiques, reconeixements mèdics aeronàutics, empreses de fotometria i calibratge i de fabricants de globus.

Realitzaran conferències del sector aeronàutic

Durant el cap de setmana, també es realitzaran conferències del sector aeronàutic sobre formació de pilots, tant de vols privats com comercials així com de drons, càrrega aèria i estudis aeronàutics. A més, hi haurà activitats per a nens amb tallers d'avions de diferents tipus i inflables. Diumenge al migdia se celebrarà el festival aeri amb dos pilots acrobàtics reconeguts arreu d'Europa, Jorge Macías i Alex Balcells, que faran també els entrenaments el dissabte a la tarda.

Pel que fa a les aeronaus, s'hi podran trobar diferents models, com ara un Tecnam, un Piper PA28, un PA68, un Cessna 172, un Yakovlev 52, un hidroavió C206, un Virus SH, un Diamont DA40 i un Sirius.

Augment d'expositors

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat i president d'Aeroports de Catalunya, Isidre Gavín, que serà l'encarregat d'inaugurar la fira dissabte al migdia, considera que aquest augment d'expositors dels darrers anys «demostra l'èxit de l'aposta realitzada fa tres anys de convertir aquest esdeveniment en una fira».

Per a Gavín, aquesta fira «és important tant per a l'Aeroport de Lleida-Alguaire com per al mateix sector aeronàutic». «Aconseguir que es reuneixin durant un cap de setmana un nombre tan important d'empreses del sector aeronàutic fa que es teixeixin sinergies i surtin oportunitats de negoci», ha indicat. Per a l'aeroport, «és una oportunitat per donar a conèixer el seu espai i permetre que algunes d'aquestes empreses s'hi estableixin i ajudin a construir l'aeroport industrial i aeronàutic de Catalunya que busquem», ha explicat el president d'Aeroports de Catalunya.

Imatge de quatre avions al cel que deixen anar fum de colors
Imatge de quatre avions al cel que deixen anar fum de colors | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari