Catalunya Diari

La Fira d’Àger potencia la seva vessant més cultural

Comptarà amb una nova proposta que serà un itinerari artístic en el qual es podran visitar dues exposicions

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El diputat Eloi Bergós ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 23a Fira d'Àger que se celebrarà el 8 desembre tot i que ja hi haurà activitats els dies 6 i 7.

La roda de premsa ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida i ha comptat amb les intervencions de l'alcaldessa, Mireia Burgués; la tinent d'alcalde, Paula Mestre; i els regidors Vicent Burgués i Jordi Cortasa.

Té previst potenciar la seva vessant més cultural

Enguany la fira d'artesania d'Àger té previst potenciar la seva vessant més cultural. Les activitats programades volen posar l'accent en diferents aspectes tots de caràcter cultural, artístic i sociocultural i es distribuiran entre els dies 6 i 8 de desembre. En aquest sentit s'ha manifestat Bergós, que ha assenyalat que Àger és la nineta dels ulls de la comarca amb el Centre d'Observació de l'Univers i la Col·legiata com a grans referents.

Comptarà amb una nova proposta que serà un itinerari artístic en el qual es podran visitar dues exposicions: Una artesanal: patchwork, labor de retalls; i una d'artística acollida per l'obertura d'un nou espai expositiu a la localitat, que comptarà amb la participació d'artistes locals, segons ha explicat, Mireia Burgués.

La proposta vol convidar al visitant a endinsar-se en els carrers de la vila i descobrir part del seu nucli antic a través d'un circuit artístic contemporani combinat amb la tradició d'alguns oficis artesanals antics. El recorregut arribarà fins a l'edifici històric: la Col·legiata de Sant Pere d'Àger amb una jornada de portes obertes.

 

Una vuitantena d'expositors i una dotzena de demostracions d'oficis artesanals

Durant els tres dies es podrà comptar amb propostes culturals en format de dos concerts musicals i d'un recital poètic, tal com ha comentat Paula Mestre. Al mateix temps en el marc de la fira s'acolliran una vuitantena d'expositors i una dotzena de demostracions d'oficis artesanals antics en directe, sense oblidar la tradicional visita a l'antiga Farmàcia Montardit que obre les seves portes un dia a l'any, el dia de la Fira d'Àger.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari