Catalunya Diari

Solsona es prepara per a l'11a Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès

Els actes començaran aquest mateix dijous amb un taller de cuina amb bolets i maridatge de vins a càrrec dels cuiners Laia Coma i Roger Vilaginés

Imatge del cartell
Imatge del cartell | LleidaDiari.cat

La comarca del Solsonès es converteix aquest cap de setmana en capital dels bolets amb la celebració de l'onzena edició de la Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès. Els actes començaran aquest mateix dijous amb un taller de cuina amb bolets i maridatge de vins a càrrec dels cuiners Laia Coma i Roger Vilaginés, del restaurant Mare de la Font de Solsona. Seguidament, el divendres 19 tindrà lloc la xerrada «l'Associacionisme: clau en el desenvolupament del sector de les plantes aromàtiques i medicinals» i, posteriorment, el sopar «La cuina del bolet», de la mà dels restaurants El Miracle, el Fonda Su i el Càmping del Solsonès. En aquesta ocasió, els actes es desenvoluparan en el pati gòtic del Consell Comarcal del Solsonès i tindran un preu de 20 euros.

El dia gran es presenta el dissabte 20 d'octubre amb una multitud d'activitats programades per a tots els públics. La jornada s'iniciarà a les 8.30 hores del matí amb la sortida micològica a la finca Monegal. Paral·lelament, els assistents podran gaudir del mercat del bolet, de tallers de bolets amb llanda, del festival de la cervesa artesana, així com d'actuacions musicals, entre altres. El diumenge 21 seguirà el mercat del bolet i també tindrà lloc l'espectacle «QueViures», de la companyia DeParranda. També el diumenge s'entregaran els premis dels concursos que hauran tingut lloc durant la fira, com el del bolet més gran, el més original i el que porti més espècies de bolets identificades. A banda, els visitants podran gaudir de les exposicions del concurs de dibuixos de bolets i dels bolets recollits pel Grup de Natura del Solsonès.

Les millors tapes amb bolets fins a l'11 de novembre

Cal destacar que fins a l'11 de novembre els establiments del Gremi d'Hostaleria del Solsonès oferiran les millors tapes maridades amb els millors vins i uns originals menús de tardor. A més a més, es pot participar en el concurs i guanyar un dinar o sopar per a dues persones en un restaurant de la comarca. D'altra banda, durant els dos dies de la fira, a la plaça Palau, es podran sis cerveseries artesanes catalanes (Kusfollin, Cervesa Marina, Cervesa Matoll, La Vella Caravana, La Castellera i La Masovera) i amenitzat amb la millor música. Participa en la votació de la millor cervesa i podràs guanyar un cap de setmana a Cal Joan del Batlle i un lot de productes Conserves Ferrer. Pots consultar tot el programa i descarregar-te la graella de programació en aquest enllaç.

Imatge dels bolets
Imatge dels bolets | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari