Catalunya Diari

La Fira del Ferro Pirinenc reunirà uns 80 forjadors que treballaran el ferro a la manera tradicional

La mostra s'emmarca dins del Projecte Interreg POCTEFA PYRFER «Pirineus de Ferro-Xarxa de Municipis del Ferro per a una Estratègia Turística Patrimonial i Sostenible»

Imatge dels organitzadors de la Fira del Ferro d'Alins
Imatge dels organitzadors de la Fira del Ferro d'Alins | LleidaDiari.cat

Alins, a la Vall Ferrera ja ho té tot a punt per acollir la novena edició de la Fira del Ferro Pirinenc. Durant tres dies (6, 7 i 8 de juliol), tota la Vall Ferrera es trobarà immersa en aquest esdeveniment que explica les seves arrels i la importància històrica d'aquest mineral que li ha donat el nom. Durant el cap de setmana, els més de 80 forjadors participants en la Fira, elaboraran un projecte de forja conjunt que consistirà en la realització de bancs artístics forjats, que quedaran per a cada un dels sis pobles de la Vall Ferrera.

En aquesta novena edició, la Fira del Ferro s'emmarca dins del Projecte Interreg POCTEFA PYRFER «Pirineus de Ferro-Xarxa de Municipis del Ferro per a una Estratègia Turística Patrimonial i Sostenible», un projecte de cooperació transfronterera integrat per municipis de banda i banda del Pirineu.

Enguany el país convidat serà Andorra. L'objectiu del projecte és donar a conèixer el patrimoni relacionat amb el ferro dels diferents municipis. Els ajuntaments que en formen part del projecte POCTEFA són Campdevànol, l'administració que lidera el projecte; Ripoll, Besalú, Alins, Alpens, Arles Sur Tech, Syndicat Mixte Canigó Grand Site, Communauté d'Aglomération Pays Foix Varilhe, Communauté de Communes de la Haute Ariège i Communauté des Communes Haut Vallespeir.

  

  

Enguany, la IX Fira del Ferro Pirinenc d'Alins es centra en els Camins del Ferro i fa especial èmfasi en les experiències al voltant del ferro més enllà de les nostres muntanyes. En aquesta nova edició, es posa el protagonisme a Andorra, un país que compta amb una història i un patrimoni molt ric al voltant del ferro, i que tindrà presència a la Fira amb diverses propostes i activitats. Paral·lelament, la Fira comptarà amb un Mercat artesà i agroalimentari amb més de 30 parades de productes elaborats de forma artesanal i de proximitat, d'entre els quals s'hi podran trobar tant productes alimentaris com diverses artesanies.

En diversos espais de la Vall s'acolliran exposicions relacionades amb el ferro i la forja. També es realitzaran visites guiades a la Torre-presó dels Castellarnau, així com a l'antiga ferreria de Casa Ferrer d'Àreu. La Fira acollirà també una taula rodona que presentarà diverses experiències al voltant de la forja. La programació adreçada als més petits juga un paper destacat a la Fira. A la zona de forja, de la mà de mestres forjadors els infants tindran l'oportunitat d'experimentar l'art de la forja en un taller gratuït.


Comentaris

envia el comentari