Catalunya Diari

La Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp arriba el cap de setmana vinent a la seva 9a edició

El certamen oferirà activitats força variades al voltant de la ramaderia i de l’artesania

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida va acollir aquest dilluns la presentació de la Fira d'Oficis i Menestrals, que el cap de setmana vinent celebrarà la seva novena edició a Rialp amb un menú força variat i ple d'activitats. La presentació va comptar amb la participació del diputat Antoni Navinés i de Gerard Sabarich, alcalde de Rialp. En la seva intervenció, Navinés va destacar que les fires tenen tres eixos: «Ajudar a preservar l'estructura del municipi, ser un aparador de l'activitat i de la promoció econòmica i mostrar què és un territori», eixos tots ells que compleix la fira d'Oficis i Menestrals. Per la seva part, Sabarich va precisar que enguany la fira està dedicada a la ramaderia, amb la qual cosa els visitants podran gaudir d'un element que era fonamental «per al sector primari de la comarca de fa 30 o 40 anys, recordant els nostres orígens més recents».

  

Recuperada de l'antiga fira que es feia al poble, el certamen ofereix activitats força variades amb l'objectiu d'intentar dinamitzar els petits negocis d'artesania, basats en la tradició d'un municipi que, com recorden els més grans, era un poble d'oficis enmig d'un entorn on gairebé tothom era pagès i vivien de la ramaderia. Així, la fira vol fer valdre l'activitat ramadera i l'activitat artesana als pobles, tot donant-la a conèixer al públic visitant per tal que aquest entengui la importància d'aquestes activitats en els petits pobles de muntanya. La fira comptarà amb 23 mestres artesans que faran demostracions d'antics oficis, així com 40 parades de venda i gastronomia, la majoria d'elles de productors locals.

Els Campaners de Rialp seran els encarregats d'inaugurar la fira el dissabte, en una jornada que inclourà, durant el matí, una exposició de fotos i elements relacionats amb la ramaderia, un taller infantil en família i una passejada a cavall, mentre que a la tarda hi haurà animació de carrer, un show culinari i una taula rodona de ramaderia sobre «Conservació prats de dall», amb Marc Taüll, Juan Fernández i ramaders de la comarca, a més d'un sopar popular i un ball. Pel diumenge s'ha programat un esmorzar de forquilla amb un col·loqui sobre la ramaderia, jocs d'enginy per als més petits, la Missa a l'església de Valldeflors, un concert de l'Escola de Música del Pallars i una exhibició de balls tradicionals amb l'Esbart Dansaire de Rialp.

 

A més, durant tot el dissabte, es podran veure els tallers d'oficis, i tant dissabte com diumenge hi haurà les parades d'artesania, així com la mostra de tancats de bestiar. També cal destacar que durant els dos dies els visitants podran gaudir del menú de fira als restaurants de Rialp, a quinze euros per persona i amb productes de forn de Rialp. Podeu trobar més informació a: www.rialp.cat//www.turisrialp.cat.


Comentaris

envia el comentari