Catalunya Diari

La fira Expoclàssic de Mollerussa escalfa motors per a la 25a edició de setembre

L'organització prepara dues exposicions, una de motos i una altra de cotxes, que complementaran el Mercat de l’Automòbil, Motos, Accessoris i Col·leccionisme

Imatge d'un model que s'exposarà a Mollerussa
La fira Expoclàssic de Mollerussa calenta motors per a la 25a edició de setembre | LleidaDiari.cat

Fira de Mollerussa vol reprendre l'activitat firal tan aviat les autoritats sanitàries ho permetin. Així, després d'haver de cancel·lar la Fira de Sant Josep al març i més tard l'Autotrac i l'EquiMollerussa, la seva tasca es concentra ara en la 25a edició de l'Expoclàssic, dedicat al món del motor clàssic i històric, prevista en un principi al mes de maig però que es va optar per ajornar al cap de setmana del 19 i 20 de setembre, més que es confia es puguin realitzar ja esdeveniments firals.

La tardor, concretament el setembre, s'estima com a data adient tenint en compte que el saló s'havia fet aquest mes fins fa només uns anys. Així ho ha manifestat aquest matí el director de l'ens firal de la capital del Pla d'Urgell, Xavier Roure, qui ha avançat en roda de premsa alguns dels atractius de la pròxima edició de l'Expoclàssic alhora que ha fet una valoració del calendari firal d'enguany. El director ha estat acompanyat per Xavier León, membre del Comitè d'Expoclàssic i president de l'associació Motos Clàssiques Terres de Ponent.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Fira de Mollerussa prepara dues exposicions

En relació amb el pròxim 25è Expoclàssic, Fira de Mollerussa prepara dues exposicions, una de motos i una altra de cotxes, que complementaran el Mercat de l'Automòbil, Motos, Accessoris i Col·leccionisme, el qual es treballa en l'àmbit comercial i compta ja amb expositors inscrits, segons ha assenyalat el director. La primera d'aquestes exposicions neix amb la voluntat de fer coincidir l'aniversari del certamen firal de la capital del Pla d'Urgell amb els setanta-cinc anys de la firma catalana de fabricació de motocicletes Montesa, fundada en 1945 i que ha marcat una època en el món del motor de Catalunya, Espanya i Europa.

La mostra "75 anys, 75 motos" pretén ser una macro-exposició amb models de diferents èpoques com ha explicat León, qui serà un dels grans col·laboradors que farà possible aquesta mostra amb la cessió d'una quarantena de motocicletes de la seva col·lecció particular. Entre les més destacades, ha assenyalat León, estaran diferents models Impala dels anys 60 així com una Cota 247 o una Cota 25, la primera moto infantil que es va fer a Espanya. Així mateix, els visitants podran veure entre els molts models exposats una Trail de 1970 i que esdevé l'única que es va matricular a Lleida o les motos dels pilots de motocròs Albert Ribó i Toni Gorgot.

  

Conversa amb el Mercat d'Antiguitats de Mollerussa

Conversa amb el Mercat d'Antiguitats de Mollerussa dels diumenges per incloure'l a l'Expoclàssic

  

Valoració del calendari d'enguany

Preguntat pels periodistes, Roure ha fet també una valoració de l'afectació del calendari firal d'aquest 2020 davant la situació per la Covid-19. En aquest sentit, el director ha recordat la cancel·lació de la Fira de Sant Josep a només una setmana de la seva celebració el passat mes de març, així com la cancel·lació també d'altres certàmens com l'EquiMollerussa i l'Autotrac, si bé sobre aquest últim es van mantenir converses amb els expositors per si hagués estat possible celebrar-lo durant el mes de juny si bé finalment no ho ha estat.

Pel que fa a la resta del calendari, el portaveu de Fira de Mollerussa ha afegit que s'anirà avaluant fira a fira amb les mesures que s'estableixin, si bé s'ha mostrat optimista i confiat a poder complir amb les previsions. Així, després del saló Expoclàssic, la següent activitat és el Concurs de Pintura –diumenge 27 de setembre– el qual es desenvolupa a l'exterior i no es preveu tingui complicacions; el darrer cap de setmana d'octubre l'Autotardor, del qual ha dit la superfície dels Pavellons Firals permet complir les actuals mesures d'aforament i distanciament, i, finalment, la Mollerussa Lan Party –al novembre–, certamen sobre el qual també ha expressat la decisió de poder realitzar-lo encara que s'haguessin d'adoptar mesures com reduir la participació.


Comentaris

envia el comentari