Catalunya Diari

La Fira de Formatges Artesans del Pirineu celebra 25 anys dins la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell

Destaca en aquesta vint-i-cinquena de la fira edició una sessió de cuina catalana amb formatge a càrrec del prestigiós cuiner Carles Gaig
Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Arriba una nova edició de la Fira de Sant Ermengol 2019 a la Seu d'Urgellque se celebrarà el divendres 18 (tarda), dissabte 19 i diumenge 20 d'octubre, i que enguany celebra la 25a edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

 

«Aquesta reconversió de la fira mil·lenària de la Seu d'Urgell en un producte agroalimentari local de qualitat fa just 25 anys -sent Salvador Maura un dels seus principals impulsors- ha fet que aquesta fira esdevingui tot un referent al nostre país per convertir-se en la capital mundial dels formatges artesans», ha afirmat l'alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, en la roda de premsa per presentar l'edició 2019, juntament amb el vicealcalde, Francesc Viaplana, i la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font.

 

 

25 anys de Fira de Formatges Artesans del Pirineu

Per commemorar aquests 25 anys de Fira de Formatges Artesans del Pirineu, el programa de la Fira de Sant Ermengol proposa diverses activitats relacionades amb aquest quart de segle de la fira de formatges. La primera serà una taula rodona entre els tres alcaldes (Joan Ganyet, Jordi Ausàs i Albert Batalla), que han estat al capdavant de la fira durant aquests 25 anys), inclosa en el cicle Parlem de Fira, que tindrà lloc aquest proper dijous 3 d'octubre, a les vuit del vespre a l'Espai Ermengol.

 

A l'espai Aula de Tast de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu acollirà divendres 18 d'octubre una taula rodona amb formatgers que van participar en els inicis de la fira de formatges; el lliurament del premi Amic del Formatge a Salvador Maura, qui rebrà el Premi Especial '25 anys'; i el tast de formatges '25 anys' amb formatges històrics presents a la Fira de Formatges Artesans del Pirineu al llarg de les 25 edicions celebrades.

 

També destaca en aquesta vint-i-cinquena de la fira edició una sessió de cuina catalana amb formatge a càrrec del prestigiós cuiner Carles Gaig, que tindrà lloc el dissabte 19 d'octubre; i un tast de formatges cervesa i productes de la Garrotxa, a càrrec de Pep Nogué, com a presentació d'Orígens, fira agroalimentària de productes de qualitat de Catalunya, que celebrarà la seva 8a edició a Olot els dies 23 i 24 de novembre.

 

Una mostra de 48 artesans formatgers

La 25a Fira de Formatges Artesans del Pirineu acollirà una mostra de 48 artesans formatgers del Pirineu -catalans, aragonesos, bascos navarresos i francesos- que oferiran més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos. El recinte firal dels formatges obrirà, per tercer any consecutiu, el divendres 18 d'octubre a les sis de la tarda, i fins a les nou del vespre, mentre que dissabte i diumenge la fira estarà oberta a urgellencs i visitants de deu del matí a les nou del vespre.

 

Cal recordar que l'entrada és gratuïta, i es pot adquirir un tiquet de degustació (8 euros) que dóna dret a 5 tastos de formatge, que també inclou un tast de productes agroalimentaris de proximitat a l'Espai tast Km0. El formatge convidat en aquesta vint-i-cinquena edició és el de la formatgeria Airas Moniz, de la Ribera Sacra, de Lugo, Galícia. La fira també acollirà un estand de vi (Llivins Mountain Wines, de Llívia; de cervesa (La Minera, de Sant Joan de les Abadesses); i d'aigua (Pineo). D'altra banda, el 25è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu creix amb nombre de categories, i en guany passa de les 12 a 16 categories.

 

També et poden interessar...

  



Comentaris

envia el comentari