Catalunya Diari

La 22a Fira de l'Oli Verd de Maials tanca portes amb la venda de 14.000 litres

Els visitants han pogut comprar el primer oli verd de la temporada, el gran protagonista del certamen

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, amb l'alcalde de Maials, David Masot, i altres autoritats, tastant oli verd
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, amb l'alcalde de Maials, David Masot, i altres autoritats, tastant oli verd | LleidaDiari.cat

El municipi de Maials (Segrià) ha celebrat aquest cap de setmana la 22a edició de la Fira de l'Oli Verd. Unes 11.500 persones han passat pel certamen i s'han venut uns 14.000 litres d'oli, segons l'organització. 

La fira ha reunit un centenar d'expositors al pavelló de la localitat, on s'han organitzat tastos d'oli, demostracions gastronòmiques, tallers i jornades tècniques. A més, els visitants han pogut comprar el primer oli verd de la temporada, el gran protagonista del certamen. 

Una fira consolidada

L'alcalde de la localitat, David Masot, destaca que és una fira consolidada i es mostra molt satisfets per la resposta del públic. La Cooperativa de Maials, de la Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues, espera aquesta campanya una producció similar a la passada, que rondarà el milió de quilos d'oli.

El president de la cooperativa, Josep Segura, ha remarcat que, gràcies al reg de suport, que suposa pràcticament el 65% de les hectàrees cultivades, les produccions són estables. Així mateix, ha dit que s'espera un millor rendiment per quilo d'oliva respecte a la collita de l'any passat, prop d'un 20% superior. El preu de litre s'ha mantingut en 4,6 euros, i la garrafa de 5 litres, a 23 euros.

Una de les fires «més emblemàtiques» del Segrià

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha estat l'encarregat de cloure aquesta edició de la fira de Maials. Talarn ha destacat que és una de les fires «més emblemàtiques» del Segrià, «convertida en punt de trobada i aparador agroalimentari de referència gràcies a un oli d'altíssima qualitat que competeix amb els millors del món». Segons el president de la diputació lleidatana, aquest posicionament s'ha aconseguit «gràcies a la cultura de l'oli que hi ha al darrere de pobles com ara Maials i a l'esforç de generacions de pagesos».

El certamen s'ha celebrat durant tot el cap de setmana i ha inclòs actes com ara la 2a Jornada de transferència de resultats de la plataforma demostrativa experimental de la resposta de l'ametller al reg, projecte que compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de l'IRTA. També s'han dut a terme tallers i tastos de diferents àmbits i productes, a més de la presentació del projecte Camins d'Or Líquid del Segrià Sec i l'acte d'investidura com a Amic de l'Oli 2019, de Marc Llaç.


Comentaris

envia el comentari