Catalunya Diari

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell oferirà un dia més de Fira de Formatges Artesans del Pirineu

La fira de formatges albergarà 48 formatgeries i 2 aules de tast que estaran instal·lades a l’exterior

La Fira de Sant Ermengol es celebrarà enguany els dies 13, 14 i 15 d’octubre. La principal novetat que presenta aquesta fira mil·lenària de la Seu d’Urgell és l’obertura d’un dia més de l’espai firal que engloba la 23a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, la mostra d’institucions i empreses, l’espai de Tast Km0 i la mostra ramadera. Es tracta d'una prova pilot a petició de professionals que volen visitar la fira de formatges. La Fira de Sant Ermengol s’inaugurarà de manera oficial el dissabte 14 d’octubre, a dos quarts d’onze del matí, a càrrec de la consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret. La jornada tècnica tindrà lloc divendres al matí, en lloc de divendres a la tarda. En aquesta edició, la sessió estarà dedicada a la comercialització dels formatges artesans, així com els pros i contra de la compra per Internet. 

L'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell inicia una nova edició de la Ruta de les Formatgeries | Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

Una altra novetat important que presenta la Fira de Formatges Artesans del Pirineu és que recupera una segona aula de tast. En aquesta vint-i-tresena edició, ambdues aules oferiren 17 activitats per a tots els públics i es trobaran instal·lades en una carpa a l’exterior de l’espai firal dels formatges amb l’objectiu de poder donar cabuda a més formatgers. Concretament hi haurà un total de 48 formatgeries procedents del Pirineu català (27), aragonès (5), de Navarra i del País Basc (10) i de França (5), amb més de 150 varietats diferents de formatges de producció pròpia. El formatge convidat d’aquest any és de Lanzarote (Illes Canàries), concretament  Finca de Uga. El 23è concurs de formatges artesans del Pirineu hi competiran un total de 12 categories on un jurat expert tastarà i valorarà els més de 100 formatges que hi participaran. Com cada any, l’entrada al recinte firal de la fira de formatges artesans del Pirineu, situat a la pista polivalent de la zona esportiva municipal de la Seu d’Urgell, és gratuïta. Els visitants hi podran comprar formatges i, a més a més,  adquirint un tiquet de degustació per 8 euros podran fer 5 tastos de formatge, vi o cervesa artesana.

 

La Fira de Sant Ermengol 2017 oferirà un total de 500 expositors que van des de  formatgeries, institucions, empreses, artesania, automoció, entitats, productes ecològics, gastronomia i venda ambulant. Per segon any, la Fira de Sant Ermengol torna a organitzar la Fira de Productes Ecològics del Pirineu que comptarà amb una quinzena de participants que s’instal·laran al llarg del carrer dels Canonges. També s’hi podran fer degustacions. La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell també acull altres espais firals, concretament al pavelló poliesportiu, amb la mostra empresarial, promoció turística, comerç, entitats, associacions i esports: 6 estands institucionals; 13 associacions i entitats esportives; i 22 estands multisectorials. L’espai de la Diputació de Lleida, Aliments del Territori i Tu, oferirà 12 activitats gratuïtes de degustació i de demostració d’aliments de proximitat, mentre que l’espai Tast Km-0 oferirà un total de 9 estands.  L’espai Autofira, al pàrquing Dr. Peiró, comptarà amb la participació de 8 concessionaris.  Enguany també hi haurà a tocar de l’Autofira un espai gastronòmic, amb una oferta culinària variada amb la presència de 7 food trucks que oferiran pizzes, arròs, magdalenes, creps, frankfurts i productes de Menja’t l’Alt Urgell. 
 

La Fira de Sant Ermengol també comptarà amb 342 parades de venda ambulant que ocuparan més de 2.000 metres de via pública de la ciutat i 63 parades d’artesania, majoritàriament del Pirineu, que es trobaran situats a la plaça dels Oms. També hi trobarem una mostra ramadera amb exemplars de tres races: bruna, frisona i llemosina, i també de ruc català. Paral·lelament a la celebració de la Fira de Sant Ermengol se celebrarà el vuitè concurs comarcal de cavall català pirinenc; la segona trobada de corals del Pirineu; i una representació teatral a càrrec de l’institut Joan Brudieu.Comentaris

envia el comentari