Catalunya Diari

La Fira de Sant Josep de Mollerussa aconsegueix la visita de 175.000 persones

La consellera Jordà destaca que la bona salut del certamen és un indicador de què hi ha present i futur al sector agrari

Imatge pla general dels membres d'Espina Maquinaria
Imatge pla general dels membres d'Espina Maquinaria | LleidaDiari.cat

La 147a Fira de Sant Josep de Mollerussa ha tancat portes aquest dimarts a la tarda amb la visita d'unes 175.000 persones durant els quatre dies en què s'ha desenvolupat el certamen, unes 5.000 més que l'any passat. L'alcalde Marc Solsona ha fet un balanç positiu de l'edició d'enguany i ha destacat l'elevat grau de satisfacció dels expositors, dels quals el 81% ja ha expressat la seva voluntat de repetir presència l'any vinent. L'encarregada de cloure aquesta edició ha estat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, qui ha destacat que aquestes xifres demostren la bona salut de la Fira de Sant Josep i, a la vegada, són un indicador de què «hi ha present i futur al sector agrari».

En aquest sentit, ha apel·lat a treballar conjuntament administració i sector.

  

Teresa Jordà ha felicitat l'organització d'un certamen firal en què «any rere any es compleixen amb èxit les expectatives» i ha fet valdre que després de gairebé un segle i mig «bategant", «Mollerussa continua reinventant-se». La consellera d'Agricultura ha destacat el fet que bona part Fira de Sant Josep es desenvolupi en un recinte exterior «perquè permet que la ciutat visqui la fira».

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El 2019, 2020 i 2021, anys per acabar de consolidar el sector agroalimentari

Jordà ha exposat que «el 2019, 2020 i 2021 són anys en què hem d'acabar de consolidar el sector agroalimentari, un sector que possiblement no pot créixer molt més però que sí s'ha de falcar i hem de fer que segueixi vivint dignament d'allò que fa i estima». Per la consellera, «passejant per fires com la de Sant Josep de Mollerussa t'adones que hi ha present i futur i que, si treballem bé i les polítiques són encertades, hi ha relleu generacional».

Tot i això, ha Jordà reconegut que «hi ha moltes coses a fer perquè tenim la vocació de seguir produint aliments segurs i de qualitat en aquest país i també de cohesionar el territori», ha expressat abans de la cloenda. En aquest sentit, ha apel·lat a la col·laboració entre sector i administració perquè «si som capaços de fer-la de manera conjunta de ben segur que l'èxit està assegurat».

Imatge pla general de maquinaria agrícola
Imatge pla general de maquinaria agrícola exposada en la 147a edició de la Fira de Sant Josep a Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

 

Satisfacció dels expositors

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat que s'han complert les expectatives pel que fa a visitants i, sobretot, ha fet valdre l'alt grau de satisfacció dels expositors. En concret, s'han efectuat enquestes al 75% dels expositors presents, un 81% dels quals ja han manifestat la seva voluntat de repetir presència l'any vinent, xifra que indica que «continuem mantenint el grau de fidelització a la fira», segons Solsona. «El grau més elevat de satisfacció s'ha registrat entre els expositors del recinte exterior, ja sigui pel Saló del Tractor, perquè ha acompanyat el temps i per la mateixa conjuntura de mercat», ha dit l'alcalde. D'altra banda, un 66% dels expositors han vist acomplertes o superades les expectatives que tenien posades en la fira i han fet una bona valoració global del certamen.

La 147a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa ha comptat amb 294 expositors, 14 més que l'any passat, per la presència de les firmes de tractors, que assisteixen al certamen cada dos anys per l'alternança amb la Fira de Sant Miquel de Lleida. El certamen s'ha desenvolupat en recinte expositiu net de 25.147 metres quadrats, 5.000 més que l'any passat, amb maquinària agrícola, els pavellons multisectorials, la 39a edició del Saló de l'Automòbil, a més de la 4a edició del Saló del Tractor.


Comentaris

envia el comentari