Catalunya Diari

La Fira de Sant Josep de Mollerussa obre les portes divendres amb 153 expositors

Un centenar de persones entre cossos de seguretat i personal contractat vetllaran per assegurar les mesures anti covid

La 148a Fira de Sant Josep que enguany se celebra excepcionalment al juny per la pandèmia obrirà portes divendres amb un total de 153 expositors que ocuparan 13.000 metres quadrats de recintes exteriors i pavellons firals de la capital del Pla d'Urgell. L'organització ha plantejat el certamen com la primera gran fira que se celebra al país des que va arribar la covid-19 i el director de l'ens, Xavier Roure, ha reconegut que això els genera «pressió» tot i que s'ha mostrat convençut que fins diumenge, tant expositors com visitants podran gaudir d'una fira «segura i atractiva».

Per aquest motiu, hi haurà un centenar de persones, entre cossos de seguretat i personal contractat que vetllaran perquè es compleixin les mesures d'anticovid. Segons Xavier Roure, el volum d'expositors confirmats, tot i ser relativament inferiors a l'edició prevista per al 2020 que es va haver de cancel·lar, quan n'hi havia 220, fan que la de Mollerussa sigui la primera «gran fira professional» que es fa a Catalunya des que va començar la pandèmia.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Són «bones xifres», ha remarcat Roure, que també ha destacat que alguns dels sectors, com el de l'automoció, estaran al 100%. Els expositors es repartiran pel recinte exterior, on n'hi haurà 73, als pavellons firals, amb 55 i a les piscines amb 25. Aquest darrer espai és on hi ha el Saló de l'Automòbil, que celebra la quarantena edició comptarà amb una exposició d'uns 400 cotxes.

Pla mitjà on es pot veure el muntatge dels estands als pavellons firals de Mollerussa, per a la 148a Fira de Sant Josep
La Fira de Sant Josep de Mollerussa obre les portes divendres amb 153 expositors | LleidaDiari.cat

Per tal que la fira sigui segura en plena pandèmia es farà un control d'accés i aforament

Per tal que la fira sigui segura en plena pandèmia es farà un control d'accés i aforament a tot el recinte. Hi haurà més de 100 persones que vetllaran pel compliment de les mesures i per això, Roure ha fet una crida a visitar la fira ja que la ciutat ho està esperant amb ganes de generar activitat econòmica. El recinte tindrà un únic sentit de circulació de visitants, que no podran superar la xifra dels 5.600 entre els sectors firals pròpiament dits i els 2.000 a la zona de les firetes situades al costat dels pavellons, on n'hi ha una trentena de confirmades.

L'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha volgut destacar la importància de la celebració de la Fira de Sant Josep en un «moment necessari» per al sector agrícola, com és el de l'inici de la campanya de la fruita, amb tot el que comporta fer-ho, per segon any consecutiu, amb la pandèmia. En aquest sentit, ha remarcat la «molt bona representació» del nou Govern que visitarà la fira, amb el conseller d'Empresa, Roger Torrent, que inaugurarà el certamen divendres; el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que presidirà el Dia de la Comarca dissabte a la tarda, i la consellera d'Acció Climàtica i Alimentació, Teresa Jordà, que s'ocuparà de clausurar la fira diumenge a la tarda.


Comentaris

envia el comentari