Catalunya Diari

La Fira de Sant Miquel i Eurofruit assoleixen el 88% d'ocupació, quan falten dos mesos per a la celebració

Lleida acollirà els dos salons del 30 de setembre al 3 d'octubre, amb voluntat de recuperar la presencialitat

La Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida i del saló Eurofruit han assolit ja el 88% d'ocupació de la superfície bruta d'exposició total, que són gairebé uns 65.000 metres quadrats, quan encara falten dos mesos per a la seva celebració.

La 67a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 36a edició d'Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) tindran lloc del 30 de setembre al 3 d'octubre a les instal·lacions de Fira de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El director de Fira de Lleida, Oriol Oró, considera que el ritme de contractació és «correcte», tenint en compte les circumstàncies, i confia en poder celebrar «una bona fira de caràcter presencial, sempre que les directrius sanitàries vigents en aquelles dates ho permetin». 
 

El director de la Fira de Lleida també recorda que Sant Miquel i Eurofruit constitueixen una important plataforma de suport al món agrari, «especialment en aquests moments de pandèmia», i que Fira de Lleida «està fent un gran esforç per garantir la celebració d'una fira atractiva, completa i segura»

La CGT i Fruita amb Justícia Social acusen la Paeria de vetar-los l'accés al dispositiu per a temporers . Imatge del 19 de juliol
Lleida acollirà els dos salons del 30 de setembre al 3 d'octubre, amb voluntat de recuperar la presencialitat | Lleidadiari.cat

Exposició centrada en maquinària agrícola

Així doncs, Oró recorda que el certamen comptarà amb una solució pionera d'Intel·ligència Artificial implementada per Fira de Lleida per assegurar la seguretat sanitària d'expositors i visitants. Es tracta d'un sistema de videocàmeres que controlarà la gent que entra i surt del recinte firal i avisarà automàticament i en temps real quan no es compleixin els protocols d'aforament, distància social o ús de mascareta, amb la qual cosa el personal de seguretat podrà actuar per esmenar la situació.  
 

Sant Miquel i Eurofruit exhibiran una àmplia exposició centrada en la maquinària agrícola, l'agricultura de precisió, els equips i els serveis per a l'agricultura i la ramaderia, els productes agroalimentaris de proximitat, l'automoció, els serveis financers i les assegurances. 
 

D'altra banda, els certàmens acolliran un gran nombre d'expositors de l'estat espanyol i d'altres països europeus, segons les previsions de Fira de Lleida, amb un programa d'activitats paral·leles que inclourà jornades tècniques, conferències, presentacions, demostracions de drons en l'àmbit de l'agricultura de precisió i reunions professionals, entre altres.

Igualment, els dos certàmens firals seran el marc de la celebració de la 50a edició del Premi del Llibre Agrari, dotat amb 3.000 euros, i la 6a edició del Premi de l'Article Tècnic Agrari, dotat amb 1.000 euros.


Comentaris

envia el comentari