Catalunya Diari

FirAlbi programa una nova edició pel proper 2 d'abril

Una fira agrària i artesana que és l'aparador dels productors de Km0
Firalbi s'ha presentat aquest dilluns a la Diputació de Lleida. | LleidaDiari.cat

L'Albi ha organitzat per aquest diumenge, dia 2 d'abril, una nova edició de FirAlbi, un certamen en el qual es mostren productes artesans com la maquinària agrícola de les Garrigues, una comarca principalment agrària i on el sector agroalimentari és un dels motors econòmics. Aquesta fira pretén ser un aparador de les novetats del sector i de venda de maquinària agrícola, atraure els pagesos de les comarques veïnes i, alhora, promocionar els productes de proximitat basant-se en la tradició i l'artesania rural.   

Aquest any, els organitzadors han previst activitats durant el matí i la tarda del diumenge amb la participació d'una cinquantena d'expositors i parades d'alimentació, de roba, de manualitats i artesanies. Així com una exposició de tractors antics. Durant el matí, estan programades les següents activitats: una tirada de bitlles catalanes, visites guiades al Castell i les exposicions de pintures de Josep Lluís Minguella i Anton Gorgues.

 

La inauguració de FirAlbi anirà a càrrec de la consellera de la presidència de la Generalitat de Calalunya, Neus Munté, a les 11.30 h. Seguidament se celebraran els Tres Tombs amb un recorregut previst pel centre del poble. Tal com ha explicat l'alcaldessa de l'Albi, Anna Feliu, per segon any consecutiu, s'organitza la trobada de cavalls i com a novetat s'incorporen els Tres Tombs amb l'objectiu que tots els veïns del poble puguin veure els cavalls. També destaca l'espectacle familiar de circ El Circ petit, a les 17.30 hores. D'aquesta manera, el consistori preveu tot un dia de lleure familiar amb activitats per gaudir del poble i alhora poder comprar els productes de proximitat.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació a la premsa del programa d'activitats previstos a la fira amb la participació de la vicepresidenta primera, Rosa Perelló, que ha estat acompanyada per l'alcaldessa de l'Albi, Anna Feliu, i el tinent alcalde i regidor de turisme i promoció econòmica del consistori, Adrià Vives. En nom de la Diputació de Lleida, Perelló ha expressat la satisfacció de poder col·laborar amb aquestes activitats que posen en valor els productes de proximitat dels nostres pobles i comarques a través de la línia d'ajuts a fires als ajuntaments que serveix per promocionar econòmica i turísticament la nostra demarcació.  Comentaris

envia el comentari