Catalunya Diari

Firalbi serà diumenge vinent l’aparador dels productes de proximitat agraris i artesans a l’Albi

Hi haurà una quarantena de parades en una jornada en què el programa d’activitats es completarà amb una trobada de Vespes i de motos clàssiques

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la 4a edició de Firalbi, que se celebrarà diumenge vinent, 8 d'abril, a l'Albi, una fira agrària i artesana que serveix com a aparador dels productors de proximitat i km-0 complementada amb altres activitats. La presentació ha comptat amb la participació del diputat Enric Mir; d'Anna Feliu, alcaldessa de l'Albi; i d'Adrià Vives, tinent d'alcalde del mateix municipi. En la seva intervenció, Enric Mir ha destacat que Firalbi significa «la darrera oportunitat per gaudir, en l'àmbit de fira, d'un producte com és l'oli verge d'oliva de les Garrigues» i d'altres productes de proximitat, tot plegat en una jornada que, alhora, permet al visitant «conèixer la comarca i un poble amb molts atractius com és l'Albi».

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Com és habitual, la fira posarà el focus en els productes artesans i agrícoles de les Garrigues, una comarca on el sector agroalimentari és tota una referència. Els actes començaran a les 9.00 hores i es desenvoluparan durant tot el matí del diumenge, en què els assistents podran gaudir d'una trobada i exposició de Vespes, una tirada de bitlles catalanes, una exposició i una desfilada de motos clàssiques i els Tres Tombs. També s'han programat visites guiades pel centre històric de l'Albi i un esmorzar i un dinar popular amb productes típics, encapçalats per la cassola de tros.

A més, a la tarda es farà una gimcana eqüestre a la zona d'esbarjo del camp de futbol vell, una activitat que serà la gran novetat d'enguany d'una fira que, com ha explicat l'alcaldessa Anna Feliu, «en els seus inicis es va centrar exclusivament en els productes locals», però que a poc a poc ha anat ampliant el seu radi d'acció. En aquest sentit, Adrià Vives ha informat que hi haurà més d'una quarantena de parades, vint de les quals són locals i cinc d'elles centrades en l'oli, a més d'una vintena de motos clàssiques, unes xifres que d'aquí a diumenge encara es poden veure ampliades.


Comentaris

envia el comentari