Catalunya Diari

Amants de la cultura: Torna a ple rendiment i amb moltes ganes FiraTàrrega 2022

El certamen, que se celebrarà del 8 a l’11 de setembre, recupera el format habitual

La FiraTàrrega 2022 se celebrarà del 8 a l'11 de setembre amb 62 propostes artístiques, 17 de les quals procedeixen del viver Territori Creatiu. Sota el lema 'L'inesperat' el certamen recuperarà enguany l'espai públic i les propostes de carrer habituals.

Més de la meitat de la programació serà d'estrena amb iniciatives catalanes i d'arreu de l'Estat, i una desena d'espectacles internacionals d'Alemanya, Bèlgica, França, Hongria, Irlanda, Països Baixos, Regne Unit o Xile. Entre les propostes destacades hi ha Lali Álvarez amb 'The unfinished human manifesto', Roger Bernat/FFF i la seva 'Dormifestació', Johannes Bellinkx amb 'Reverse', 'Mirage' de la Compagnie Dyptik o 'Los perros' de Led Silhouette i Marcos Morau.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En roda de premsa han comentat la programació «valenta», «ambiciosa» i «plural» que vol arribar «a tothom». «Hi ha propostes per a tothom. Des del més contemporani al més popular perquè tothom hi és benvingut», ha comentat la directora artística de FiraTàrrega, Anna Giribet. El talent més jove es concentra en la categoria 'Veu jove', que compta amb propostes destacades com 'Swing' de Circus Ronaldo, 'Un segundo bajo la arena' del col·lectiu Desasosiego, 'Lacrimosa' de Francesc Cuéllar i Bárbara Mestanza o 'Hands Down Circus' de Tape that!.

Imatge del cartell de FiraTàrrega
FiraTàrrega retorna a l’espai públic amb 62 propostes sota el lema ‘L’inesperat’ | LleidaDiari.cat

Propostes que requereixen un públic actiu

Pel que fa a les propostes que requereixen un públic «actiu» i amb espais singulars que prenen veu, la programació compta amb 'S.O.S' d'Ada Vilaró, 'Hablar con las plantes para llegar a un paisaje' d'Artistas salchichas, 'We are (T)Here' d'Aurora Bauzà & Pere Jou o 'Exit through the gift shop' de Carla Rovira. Les propostes festives i d'entreteniment que combinaran circ, dansa, performance, teatre i música reuniran peces com 'Poi' de la companyia d'ES TRO, 'Paüra' de la companyia Lucas Escobedo, 'Si tu te'n vas' de la companyia Pepa Plana o 'Zloty' de la companyia Pau Palaus.

Entre les iniciatives que faran reflexionar hi ha 'Runa' d'Amer Kabbani i 'Baalconing' de Catalina Carrasco i el Teatre Principal de Palma. Pel que fa a les propostes deambulats que sorprendran al bel mig del carrer hi ha el duet de Sophie Borthwick i Pierre Pilatte amb 'Tales of No(oo)one' i 'Petricor' de la companyia Grus-Grus. La programació es completa amb propostes de nova creació que aborden el llenguatge digital i la tecnologia com 'Insectotròpics' d'Orpheus i 'Onírica mecánica' de Jesús Nieto.

Una sèrie de peces sorpresa

Finalment, el festival oferirà una sèrie de peces «sorpresa» que el públic es podrà trobar en qualsevol lloc i moment. És el cas de 'Drift' de David Samló, 'Toc!' de Sauf le Dimanche' o 'Super frau' de la companyia Baal'.

D'altra banda, enguany es posarà en marxa el projecte 'Firatarrega.pro', una plataforma digital que vol ser un espai de trobada professional durant tot l'any i l'espai professional de les persones acreditades durant l'edició presencial. 'FiraTàrrega.pro' compta amb un directori de 1.400 professionals, 850 entitats i 326 projectes publicats. El pressupost de l'edició 2022 és de 1,2 MEUR. Hi haurà 62 propostes artístiques de 60 companyies. Un 55% de les produccions seran d'estrena.


Comentaris

envia el comentari