Catalunya Diari

Foment es compromet a licitar les tres rotondes de Juneda a l’N-240 i el projecte entre Lleida i les Borges aquest 2017

Els alcaldes de les Borges, Juneda i Torregrossa s'han reunit aquest dijous amb secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment

Reunió d'alguns alcaldes de les Garrigues a Madrid. | LleidaDiari.cat

Els alcaldes de les Borges Blanques, Enric Mir; de Juneda, Antoni Villas; i de Torregrossa, Josep Maria Puig, acompanyats de la senadora del Partit Demòcrata per Lleida, Mayte Rivero, han viatjat aquest dijous, dia 29 de juny, a Madrid on s’han reunit amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño. El representant del govern espanyol s’ha compromès a licitar durant aquest 2017 les tres rotondes de Juneda a l’N-240 i el projecte per augmentar la seguretat i millorar la mobilitat entre Lleida i les Borges, que ha anunciat que constarà de dues fases, una primera d’onze quilòmetres de duplicació entre Lleida i les Borges i una segona fase de vuit quilòmetres per fer una variant a Juneda, i d’aquesta manera evitar que els vehicles hagin de creuar el municipi.

Durant la reunió, que ha comptat també amb la participació del director general de Carreteras, Jorge Urrecho, i l’assessor del secretari general d’Infraestructures, Beltrán Hernández, el Ministeri ha mostrat la seva voluntat de desviar els camions de llarg recorregut amb un descompte en el peatge, aspecte que estan negociant amb la Generalitat de Catalunya. Pel que fa els terminis, abans del setembre d’aquest 2017 es licitaran els dos projectes per Lleida–les Borges Blanques i es durà a terme una declaració de l’impacte ambiental. Al 2020 es preveu la finalització de les obres. En referència al tram entre les Borges Blanques i Montblanc de moment no es preveu cap mena d’actuació.

L’alcalde de les Borges Blanques ha manifestat que «la reunió amb els alcaldes representants de la plataforma 'Prou Morts a l’N-240' ha servit per tornar a posar com a prioritat els compromisos assolits l’any 2015 pel secretari general d’Infraestructures i tenir la licitació de les rotondes a l’alçada del municipi de Juneda i la licitació definitiva del projecte per poder entrar ja en la fase d’execució de l’obra. El Govern espanyol s’ha ratificat amb aquests compromisos i que s’està treballant a plena marxa per poder-los complir. Mir també ha constatat que «marxem en certa manera satisfets d’aquesta reunió totalment necessària per poder tornar a fer el balanç i veure la voluntat d’atendre els compromisos des del Ministeri de Foment». Al seu torn, Antoni Villas ha volgut remarcar que «ha estat una visita necessària per recordar que hi ha una necessitat al territori i un projecte a tirar endavant». Josep Maria Puig, per la seva banda, ha afegit que «cal valorar molt positivament tant la licitació com la negociació que tenen oberta amb la Generalitat». Mayte Rivero ha comentat: «Sortim contents dels compromisos del Ministeri, però també al mateix temps reticents i amb la desconfiança pels constants incompliments, caldrà fer seguiment perquè realment les solucions es traslladin al territori».

Cal recordar que aquesta via registra un alt índex de sinistralitat i que al llarg de l’any la plataforma 'Prou Morts a l’N-240', que agrupa una vintena de consistoris lleidatans i la Cambra de Comerç de Lleida, ha organitzat en senyal de reivindicació per exigir mesures al Ministeri de Foment un total de sis talls a la via on han participat centenars de persones.


Comentaris

envia el comentari