Catalunya Diari

Foment Tàrrega endega una campanya de reactivació econòmica

Es vol dinamitzar la reobertura dels establiments i transmetre un missatge de confiança de cara al futur

Imatge de la presentació
Foment Tàrrega endega una campanya de reactivació econòmica | LleidaDiari.cat

Coincidint amb l'entrada en vigor de la fase 1 de desescalada, Foment Tàrrega ha endegat aquest dilluns una nova campanya de dinamització del teixit comercial del municipi. Es tracta d'una acció que vol contribuir a reactivar l'activitat del comerç de proximitat després de dos mesos de paralització econòmica a causa del decret d'estat d'alarma.

L'eix de la campanya vol animar la ciutadania a donar suport als establiments al detall, de serveis i de restauració ara que reobren de mica en mica al públic. A la vegada es vol transmetre un missatge d'optimisme i esperança tot i els efectes de la crisi sanitària. Per això, la campanya du per nom «Sembrem confiança». «Volem que la gent torni a activar-se i torni a comprar al petit comerç», ha assenyalat Begonya Galceran, portaveu de Foment Tàrrega, afegint que «els establiments complirem amb totes les mesures de seguretat i, per tant, els clients poden dipositar-nos tota la seva confiança».

Més de 7.000 sobres de llavors

Amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica, Foment Tàrrega distribuirà des d'aquest dilluns als establiments associats més de 7.000 sobres que contindran llavors (fins a quatre varietats en diferents sobres) cedides desinteressadament per l'empresa del territori Semillas Fitó. Serà un obsequi per als primers clients que tornin a realitzar les seves compres amb l'ànim que plantin a casa les llavors simbolitzant una societat que torna a néixer. Alhora es vol traslladar la idea que el petit comerç de proximitat s'ha de cuidar com un dels valors de ciutat, tal com ha quedat palès després de contemplar la buidor resultant de tenir les botigues tancades durant tant de temps. «Igual que la gent plantarà la llavor per donar-li vida, fem una crida perquè també doni vida al comerç i, per extensió, a Tàrrega», ha explicat Marta Sans, representant de Foment Tàrrega.

La presentació de la iniciativa ha comptat també amb la participació de la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, i l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, la qual ha asseverat que «el comerç necessita més que mai el compromís de tots plegats, un concepte que es transmet a través d'un missatge optimista i positiu». Cal destacar que a partir d'aquest dilluns els comerços minoristes i locals de menys de 400 metres quadrats de superfície poden obrir les portes sense cita prèvia i amb un terç de l'aforament, garantint la distància de seguretat de dos metres entre els clients. També es dona llum verda a la reobertura de terrasses de bars i restaurants limitades a un 50% d'ocupació si bé l'Ajuntament de Tàrrega autoritza l'ampliació de l'espai concedit sempre que les taules estiguin a dos metres unes de les altres.

La campanya de Foment Tàrrega

La campanya també es basa en els lemes d'una acció que Foment Tàrrega llançà a les xarxes durant els primers dies de confinament, alertant del daltabaix econòmic i social que suposava l'obligatorietat de tancar els comerços (#jocomproaTàrrega, #jotreballoaTàrrega i #joviscaTàrrega). 

D'ençà de l'esclat de la pandèmia, Foment Tàrrega, entitat que engloba més de 150 establiments de comerç i serveis de la ciutat, i l'Ajuntament de Tàrrega han mantingut reunions telemàtiques per posar en comú estratègies de reactivació econòmica. De forma conjunta es vol fer visible la necessitat de mantenir el teixit comercial tradicional i de proximitat, la restauració, l'oci i la cultura. En aquest sentit, la Regidoria de Promoció Econòmica també treballa en una altra campanya de dinamització empresarial i comercial que veurà la llum els dies vinents.


Comentaris

envia el comentari