Catalunya Diari

Format híbrid a la 7a Fira de l’Oli de la Primera Premsada de la Granadella

Les jornades tècniques se celebraran via telemàtica, mentre que la resta d’activitats es faran a l’aire lliure i de forma reduïda

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; l'alcaldessa de la Granadella, Atzara Noguera, i el president de la Cooperativa de la Granadella, Ramon Barrull, han participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la 7a Fira de l'Oli de la Primera Premsada, que se celebrarà entre els dies 28 i 31 d'octubre a la Granadella.

A diferència de la passada edició que, degut a la pandèmia, va ser totalment virtual, enguany es farà de forma híbrida, amb la celebració de les jornades tècniques en format on-line, mentre que les activitats presencials es realitzaran a l'aire lliure, tot i que en un format reduït d'aforament.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Jordi Latorre ha destacat el fet que sigui un esdeveniment «que posa en valor la feina i la tradició que hi ha al nostre territori amb la celebració de fires» i que «promou un producte de tan valor i qualitat gastronòmica i de salut com l'oli».

Imatge de la presentació de la primera premsada de l'oli de la Granadella
Format híbrid a la 7a Fira de l’Oli de la Primera Premsada de la Granadella | LleidaDiari.cat

Resultats del projecte Increment de polifenols en oli d'oliva verge extra

La primera de les jornades tècniques s'iniciarà a les 19.00 hores del dijous, 28 d'octubre, amb la presentació dels resultats del projecte Increment de polifenols en oli d'oliva verge extra produït a les terres de Lleida, moderada per l'enginyer agrònom Josep Maria Barrufet, i comptarà amb les ponències: Els polifenols i l'al·legació de salut de l'EFSA i Oli del raig i oli filtrat: influència del filtratge en el contingut de polifenols dels olis, de la professora i investigadora de la UdL M. Paz Romero, i Influència del maneig i de la maduració de les olives en els polifenols de l'oli, amb la investigadora de l'IRTA Antònia Ninot.

Ramon Barrull ha volgut destacar la celebració d'aquesta jornada «perquè posa en relleu les possibilitats que dona l'oli per a qüestions que estan relacionades amb la salut". El divendres 29 d'octubre, a les 12.00 hores, se celebrarà la segona jornada tècnica amb el títol Oleomàrqueting digital i anirà a càrrec de Gemma Capell, directora de l'agència de gastromarketing Red Peppers.

Els actes oberts al públic es faran diumenge, en una finca de la Granadella, «entre oliveres», tal com ha explicat Atzara Noguera, que ha remarcat que «aquesta vol ser una fira on es posi en relleu la pagesia». Ha recordat que darrere la premsada de l'oli hi ha molta feina i cal valorar. També ha recordat que aquesta és la primera fira d'oli de la temporada a tot Catalunya, «la qual cosa parla de la ingent feina que es fa des de la Cooperativa per tenir aquest primer oli a l'abast del públic».

L'apadrinament de l'oli nou

Entre els actes que s'han organitzat també destaca l'apadrinament de l'oli nou, a càrrec del subdirector de Nació Digital, Ferran Casas, vinculat familiarment al municipi garriguenc de l'Albi; o el lliurament del premi 'La primera premsada', al projecte Increment de polifenols en l'oli verge extra, entre d'altres.

L'organització posarà a disposició del públic uns 10.000 litres d'oli, i són optimistes respecte a la venda que es produirà tant el mateix dia de la fira com posteriorment. En aquest sentit, Barrull ha assenyalat que, a causa de la pandèmia, la venda digital ha crescut un 100%, i que creuen que és un tipus de venda que «ha vingut per quedar-se».

El director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Joan Gòdia, serà l'encarregat de fer la cloenda de la fira.


Comentaris

envia el comentari